Noutăți

Doi hackeri români acuzați că au afectat evenimentul de învestire a lui Trump ca președinte al SUA

ȘtirileProTv: Acuzatii grave la adresa a doi hackeri români, care urmează să fie extrădaţi în SUA. Doi cetăţeni români au fost arestaţi şi puşi sub acuzare pentru că s-au infiltrat în sistemele informatice care controlau camerele de supraveghere ale departamentului poliţiei din Washington, a informat procuratura americană, scrie AFP.

O plângere depusă de guvernul american, dată publicităţii la Washington, menţionează că cei doi hackeri, Mihai Alexandru Işvanca, 25 de ani, şi Eveline Cismaru, 28 de ani, au fost arestaţi pe 15 decembrie la Bucureşti şi acuzaţi de conspiraţie şi infracţiuni informatice.

Departamentul Justiţiei din SUA a făcut cunoscut că hackerii au reuşit, la începutul luvnii ianaurie 2017, să neutralizeze 123 din cele 187 de camere de supraveghere ale serviciilor de poliţie, infectând sistemele informatice cu viruşi de tipul “ransomware”, pentru a încerca să obţină bani sau alte obiecte de valoare în schimbul deblocării calculatoarelor, potrivit documentelor prezentate la tribunal.

Afacerea “a fost de cea mai înaltă prioritate”, deoarece a avut impact asupra pregătirilor pentru ceremonia de învestire a preşedintelui Donald Trump, au precizat procurorii americani.

Citește mai mult: ȘtirileProTv


Intră pe pagina principală a site-ului pentru a vedea cele mai noi articole! Clik aici: Acasa

Adauga un comentariu

Adresa de email introdusa nu va fi publicata.
Comentariile care conțin cuvinte obscene și limbaj violent sau care instigă la ură și discriminare nu vor fi publicate!


*


Termeni si conditii