Noutăți

Doi elevi olimpici internaţionali din Bucureşti vor studia la Universitatea Harvard

  •  
  •  
  •  

Andrei Iliescu şi Ştefan Eniceicu, elevi în clasa a XII-a la Liceul Teoretic Internaţional de Informatică Bucureşti, îşi vor continua studiile la Universitatea Harvard, unde au fost acceptaţi recent.

Ambii elevi sunt multipli medaliaţi la concursuri şi olimpiade internaţionale.

Andrei Iliescu, pasionat de chimie, este unul dintre cei şase liceeni care, de-a lungul timpului, au reuşit să ia aur la toate disciplinele Olimpiadei de Ştiinţe a Uniunii Europene, anunță obiectivonline.ro.

„Prin prestaţia sa, Andrei a contribuit la cel mai bun rezultat din istoria participării olimpicilor români la acest concurs. De asemenea, Andrei s-a întors cu aur pentru România şi de la Erevan, unde a avut loc cea de-a 49-a ediţie a Olimpiadei Internaţionale de Chimie. Şi de la ediţia precedentă a Olimpiadei Internaţionale de Chimie Andrei s-a întors tot cu medalia de aur”, informează zamanromania.ro.

Ştefan Eniceicu, pasionat de fizică, are numeroase medalii în palmares. În 2015 a câștigat premiul special al Societăţii Europene de Fizică pentru cel mai mare punctaj obţinut de un elev din Europa la proba teoretică, şi anume 29,8 puncte din 30.

Ambii au ales să îşi continue studiile în străinătate, iar Universitatea Harvard este, din punctul lor de vedere, locul cel mai potrivit. Cei doi elevi și-au trimis actele de înscriere și în urma unor verificări  minuțioase, au fost admiși la prestigioasa universitate din SUA.

olimpicii

Universitatea Harvard este o universitate privată, aflată în orașul Cambridge, statul Massachusetts, Statele Unite. A fost întemeiată la 8 septembrie 1636, prin votul Înaltei Curți a coloniei britanice din golful Massachusetts, Province of Massachusetts Bay, fiind cea mai veche universitate din Statele Unite.

În topul „Times Higher Education” este considerată a doua universitate din lume. (wikipedia)

75 de laureați ai Premiului Nobel sunt asociați, într-un fel sau altul, cu această universitate. Din 1974, 19 câștigători ai Premiului Nobel și 15 laureați ai premiului Pulitzer au fost cadre didactice la celebra universitate. În prezent, universitatea Harvard are un buget mai mare decât orice altă instituție de învățământ din lume. Una dintre instituțiile cele mai importante ale Universității Harvard este Centrul de astrofizică Smithsonian și baza de date Astrophysics Data System, care stochează сele mai importante date astronomice din lume.

Universitatea-Harvardreportaj Mădălina Corina Diaconu

surse: obiectivonline.ro, zamanromania.ro


Cunoaşte Lumea --> Prima pagină


  •  
  •  
  •  

Adauga un comentariu

Adresa de email introdusa nu va fi publicata.
Comentariile care conțin cuvinte obscene și limbaj violent sau care instigă la ură și discriminare nu vor fi publicate!


*


Termeni si conditii