Noutăți

Dodon e pus pe fapte „mari”. Vrea să interzică… unionismul și să îi bage la închisoare pe… “infractorii” care vor unirea Basarabiei cu România! Va reuși?

Oare Igor Dodon vrea să ne arate că nu l-a lăsat (încă) memoria? Din recentele sale declarații reiese că nu și-a uitat promisiunile, mai ales pe cele rele. Una dintre ele, pe locul secund ca importanță dar totuși demnă de menționat, în contextul general, se referă la Traian Băsescu. Cealaltă, mai gravă, la România și Basarabia. La visul românilor din dreapta și din stânga Prutului de a trăi într-o singură țară.

Hai să vedem, întâi, ce-i cu prima promisiune. Fostul președinte Traian Băsescu are, după cum se știe, dublă cetățenie, după ce i-a fost acordată calitatea de „cetățean moldovean”, nu demult. Încă de luna trecută, președintele ales al Republicii Moldova amenința însă că îi va retrage cetățenia lui Băsescu, deoarece n-ar fi fost dobândită ținând seama de litera legii. Care lege? Probabil legea (viitoare a) lui Dodon.

Acum, Dodon zice că după ce-i va fi retrasă cetățenia, Băsescu este liber, dacă va dori, să solicite din nou acordarea cetățeniei moldovenești, iar cererea sa ar urma să fie tratată conform procedurii. La jumătatea lunii trecute, fostul șef al statului român spunea că va ajunge, negreșit, să se confrunte cu Dodon în justiție, dacă acesta se va încumeta să îi retragă cetățenia moldovenească.

Conform agora.md, Igor Dodon a afirmat că va pune în practică mai vechea sa făgăduință legată de unionism. Îl va interzice! Dacă mișcările unioniste vor fi interzise, după cum promite/pretinde Dodon, înseamnă că în viitorul act normativ de interzicere vor fi prevăzute și sancțiuni, pentru membrii acestor organizații, pentru cei care nu se vor supune.

În cel mai bun caz, unioniștilor li se vor aplica amenzi usturătoare. În cel mai rău caz, vor fi aruncați în temniță. Putem anticipa încă de pe acum, când încă Dodon nu și-a pus în practică amenințarea, că printre unioniștii care nu se vor supune, care vor milita în continuare pentru Unire, vor fi și unii deținători de cetățenie română, pe lângă cea moldovenească.

Ei, acum răsare marea întrebare: cum își va ocroti statul român cetățenii (moldovenii cu dublă cetățenie), atunci când, peste Prut, vor fi tratați asemenea răufăcătorilor, fiind găsiți vinovați de „infracțiunea de unionism”? Va lua atitudine sau se va face că nu vede și n-aude?

Un bun subiect de gândire în avans, pentru cei în măsură să intervină!

a

Autor: Tomi Tohaneanu

Sursă: agora.md

Imagini: theblacksea.eu, euobserver.com


Intră pe pagina principală a site-ului pentru a vedea cele mai noi articole! Clik aici: Acasa

3 Comments on Dodon e pus pe fapte „mari”. Vrea să interzică… unionismul și să îi bage la închisoare pe… “infractorii” care vor unirea Basarabiei cu România! Va reuși?

  1. Am o prietena, romanca din Chisinau, care actualmente traieste in Bucuresti. Mi-a spus ca la ora actuala nu ar ezita nici un moment sa aleaga Rusia si nu Romania. Oare de ce?

  2. La cat de adormit e neamul o sa ii reuseasca!
    Nici daca le taie salariul cu 100% tot nu o sa se revolte impotriva sa!
    Galeata e la putere!

Adauga un comentariu

Adresa de email introdusa nu va fi publicata.
Comentariile care conțin cuvinte obscene și limbaj violent sau care instigă la ură și discriminare nu vor fi publicate!


*


Termeni si conditii