Noutăți

Dodon acuză în… limba rusă: MOLDOVENII vor dispărea datorită procesului imperialist de românizare practicat de România

Igor Dodon își îndeplinește misiunea încredințată de către stăpânii săi din Rusia și, în consecință, emite, în rafală, declarații care fac istoria harcea-parcea. Potrivit moldnova.eu, președintele pro-rus al Moldovei dintre Prut și Nistru a lansat o nouă și aberantă acuzație, afirmând, nici mai mult nici mai puțin, că România ar duce o politică de românizare a cetățenilor Republicii Moldova în baza unei ideologii imperialiste. Declarația cu pricina a fost emisă în cadrul conferinței „Statalitatea Moldovei. Continuitate istorică și perspectiva dezvoltării”.

Folosind limba rusă, care se pare că îi e mai dragă decât inventata limbă „moldovenească”, Dodon a pretins, halucinant, că există presiuni asupra poporului moldovenesc din cauza cărora este prezent riscul dispariției sale și a emis acuzații la adresa Academiei de Științe a Moldovei, susținând că aceasta ar susține „o ideologie străină”.

Conform moldnova.eu, Dodon a continuat șirul afirmațiilor halucinante: „Dacă noi nu vom stopa procesul românizării, țara se va pierde și Moldova nu va avea viitor. Piatra de temelie a procesului de păstrare a statului este predarea istoriei Moldovei în școli în loc de istoria românilor. Oaspeților noștri le poate părea de neimaginat faptul că copiii noștri învață istoria românilor, asimilând miturile și ideologia imperialistă a țării vecine”.

Oare Dodon, acest om de serviciu al unui „Imperiu Rus” care nu și-a schimbat niciodată năravurile, ci doar denumirea (după triumful revoluției bolșevice), nu știe că românii n-au adoptat niciodată un comportament imperialist, ci doar stăpânii săi de la Moscova, precum și predecesorii lor?

Oare românii au invadat teritoriile teritoriile locuite și stăpânite de milenii de către o altă națiune, în anii 1812 și 1940? Sau „armata muscălească”, despre ale cărei jafuri, crime și siluiri se vorbește și astăzi cu groază, în toate teritoriile și țările prin care a trecut?

Marionetele adevăraților imperialiști au inventat o nouă limbă și o istorie măsluită, doar-doar se vor găsi câțiva naivi care să creadă că moldovenii sunt o nație distinctă de români. Când Ștefan cel Mare și Sfânt vorbea cu Vlad Țepeș, vărul său primar, foloseau graiul românesc? Sau făcuse Vlad Țepeș un efort și învățase limba moldovenească?

b

Text: Tomi Tohaneanu

Sursă: moldnova.eu


Intră pe pagina principală a site-ului pentru a vedea cele mai noi articole! Clik aici: Acasa

6 Comments on Dodon acuză în… limba rusă: MOLDOVENII vor dispărea datorită procesului imperialist de românizare practicat de România

 1. ufyiuyiruytughdufghd // 26 martie 2017 at 8:48 // Răspunde

  basarabia nu moldova are doar 4 milioane de locuitori fata de 7 milioane cat are moldova adevarata…basarabeni nu moldoveni ca noi suntem modovenii adevarati

 2. Cozi de topor decerebrate de teapa astuia inca se mai nasc pe pamant desi perioada lor de glorie a fost prin anii ’50… Nu pot intelege cum Moscova, in secolul XXI, nu e in stare sa-si promoveze agenti de influenta mai elevati intelectual, mai credibili, mai frecventabili, macar pentru a salva aparentele… In ciuda resurselor umane si fondurilor disponibile, Rusia face apel in continuare la acelasi tip de slugi ieftine, inguste mintal pana la limita penibilului, luate en-gross la mana a doua din periferia lumii civilizate, ca in timpul lui Stalin… Primitivism total…

 3. Bine si ambasada României a raspuns cumva la asta?
  este o agresiune clara asupra populatiei de etnie româna, hai sa ii zicem chiar si doar moldoveneasca, dar care evident nu a facut niciodata vreun efort lingvistic pentru a se intelege, unii chiar cu fratii, verii, rudele, “agatate” peste Prut. ce fac autoritatile române?

 4. Stefan Tiberiu // 27 martie 2017 at 0:59 // Răspunde

  Moldovenii nu vor dispărea niciodata , dar tu sigur !

 5. Cineva cu posibilitati sa-i ofere daca se poate spre studiu Hronicul Romano-Moldo-Vlahilor al lui Cantemir.

 6. http://www.arte.tv/guide/fr/065297-002-A/frontieres-d-eau // 31 martie 2017 at 14:39 // Răspunde

  Un documentar prezentat de tv ARTE spune ca pe ambele maluri ale Prutului se vorbeste limba romana:

  http://www.arte.tv/guide/fr/065297-002-A/frontieres-d-eau

  C’est dans les Carpates, à l’ombre du mont Hoverla, le plus haut sommet d’Ukraine, que la rivière Prout prend sa source, au cœur de forêts primaires de hêtres inscrites au patrimoine naturel de l’Unesco. Serpentant sur 953 kilomètres, elle est le deuxième plus long affluent du Danube. Après Tchernivtsi, capitale historique de la région de Bucovine, la rivière forme sur près de 700 kilomètres la frontière entre la Roumanie et la Moldavie. Son bassin versant a développé au fil des millénaires une très riche biodiversité. Sur la rive moldave, nombreux sont ceux qui vivent encore dans le village de leurs aïeux, au rythme du fleuve.

Adauga un comentariu

Adresa de email introdusa nu va fi publicata.
Comentariile care conțin cuvinte obscene și limbaj violent sau care instigă la ură și discriminare nu vor fi publicate!


*


Termeni si conditii