Noutăți

Documente care răstoarnă istoria oficială. Ce au făcut românii în Mileniul de Întuneric?

Istoria românilor este plină de lacune… Din punct de vedere arheologic, nu s-a cercetat sistematic nici măcar 3% din siturile arheologice cunoscute. Dacă luăm în calcul multele alte situri care nu sunt în evidențele arheologice, vom coborî lejer cu cercetarea arheologică sistematică sub 1%.

Acest gol de informație istorică face trimitere în special la așa numitul Mileniu de Întuneric, perioada secolelor III-XIV, o perioadă despre care se spune că este extrem de săracă în documente care să vorbească despre istoria românilor, despre o eventuală continuitate, pornind de la geto-daci.

romanii in mileniul de intuneric copertaÎn acest context al disputei legate de continuitatea românească pe aceste pământuri, la editua Geto Dacii a apărut cartea “Românii în Mileniul de Întuneric” (disponibilă pe Dacia Art.ro) – restituiri culturale culese de Marius Fincă,o lucrare  care contrazice teoriile oficiale, cu foarte multe izvoare istorice.

Împreună cu profesorii Gheorghe Iscru și Mihai Popescu, am dezbătut acest subiect într-unul dintre episoadele emisiunii Adevăruri Tulburătoare, pe care vă invit să îl urmăriți mai jos.

Vizionare cu folos!

Daniel Roxin
http://daniel-roxin.ro/

Emisiunea Adevăruri Tulburătoare poate fi vizionată la Nașul Tv în fiecare vineri,de la ora 22:00 și în reluare, duminica, de la ora 11:00.

Restul episoadelor pot fi vizionate aici: https://www.youtube.com/user/roxindaniel/videos


Intră pe pagina principală a site-ului pentru a vedea cele mai noi articole! Clik aici: Acasa

1 Comment on Documente care răstoarnă istoria oficială. Ce au făcut românii în Mileniul de Întuneric?

Adauga un comentariu

Adresa de email introdusa nu va fi publicata.
Comentariile care conțin cuvinte obscene și limbaj violent sau care instigă la ură și discriminare nu vor fi publicate!


*


Termeni si conditii