Noutăți

Doar un singur animal de astăzi are dinți la fel ca ai unui T-Rex. Cine este acesta?

Tyrannosaurus rex și alți dinozauri carnivori mari aveau dinți foarte ascuțiti, ceea ce le permiteau să rupă carnea și oasele prăzilor destul de ușor.

O singură reptilă care trăiește în ziua de astăzi are aceeași structură a dinților. Conform unei cercetări publicate în „Scientific Reports”,  Dragonul de Komodo, cea mai mare reptilă din lume care trăiește în prezent, este moștenitorul acestui tip de dentiție.

d
„Ce este atât de fascinant pentru mine este că toți dinții au fix aceleași caracteristici cu ale unui T-rex, a declarat liderul proiectului, Kirstin Brink, de la Universitatea Toronto, co-autor al studiului.

Pentru a stabili compoziția chimică, dr. Brink a folosit atât un microscop electronic, cât și un sincrotron, și a prelevat monstre de dinți de la opt dinozauri carnivori, cum ar fi T. Rex, Coelophysis și Gorgosaurus. Investigațiile au dezvăluit că zimții de pe dinții acestor prădători erau susținuți de țesuturi în interiorul fiecărui dinte. Aranjamentul acestor țesuturi întăreau și mai mult zimții, făcând dinții mult mai eficienți.

De cealaltă parte și Dragonii de Komodo, care sunt nativi Indoneziei, pot ucide animale mult mai mari decât ei, chiar și bivoli. Mai mult, dragonii de Komodo produc un venin ale cărui toxine blochează coagularea sângelui producând în scurt timp moartea animalului mușcat. Înainte ca veninul să fie descoperit de cercetători, experții credeau că bacteriile din gurile dragonilor de Komodo ajutau la uciderea victimelor.

d2

sursa: http://news.discovery.com/animals/dinosaurs/just-one-reptile-today-has-teeth-like-t-rex-150728.htm#mkcpgn=rssnws1


Intră pe pagina principală a site-ului pentru a vedea cele mai noi articole! Clik aici: Acasa

1 Comment on Doar un singur animal de astăzi are dinți la fel ca ai unui T-Rex. Cine este acesta?

  1. Deci, sa ne inelegem, Dragonul de Komodo e departe de a fi cea mai mare reptila din lume.
    https://en.wikipedia.org/wiki/List_of_largest_reptiles

Adauga un comentariu

Adresa de email introdusa nu va fi publicata.
Comentariile care conțin cuvinte obscene și limbaj violent sau care instigă la ură și discriminare nu vor fi publicate!


*


Termeni si conditii