Noutăți

Dispozitivul care transformă pielea într-un ecran tactil

Smartwatch-urile au transformat modul în care interacționăm cu tehnologia, însă navigarea pe aceste ecrane mici poate deveni foarte frustrantă de multe ori. Acum, o echipă de cercetători speră să ofere soluții pentru ca oamenii să depășească acest disconfort și să utilizeze din ce în ce mai mult aceste dispozitive hi-tech. Cei de la Universitatea Carnegie Mellon din SUA, par a avea cea mai inovativă și îndrăzneață idee. Inginerii de aici au pus bazele unei tehnologii care i-ar permite utilizatorului de smartwatch să controleze ceasul fără să atingă ecranul tactil de mici dimensiuni.

“O problemă majoră a unui smartwatch și a altor dispozitive digitale este faptul că ecranele lor sunt foarte mici. Nu numai că avem la dispoziție o zonă mică de interacțiune, însă degetul blochează o mare parte din ecran când suntem nevoiți să facem o comandă. Lucrul aceste limitează aceste dispozitive la doar câteva butoane și glisări” , a declarat Gierad Laput, unul dintre membri echipei de dezvoltare al SkinTrack.

Concret, SkinTrack, este format dintr-un inel care emite în mod continuu un semnal AC de înaltă frecvență și o brățară cu senzori, plasată sub ceas. Brățara urmărește degetul care poartă inelul și simte când acesta efectuează o comandă, transformându-ți mâna într-o extensie a ecranului tactil.

“Cea mai mare calitate a sistemului SkinTrack este că nu deranjează și nici nu se observă. Ceasuri și inele sunt elemente comune pe care mulți oameni le poartă în fiecare zi”, a declarat Yang Zhang, un alt membru al echipei.

Sistemul și-a dovedit eficiența în 99% dintre testele la care a fost supus, însă va mai trece ceva timp până când noua tehnologie va apărea pe piață la pachet cu aceste ceasuri inteligente.

sursa: dailymail.co.uk

traducere și adaptare: Radu Ungureanu

 

 


Intră pe pagina principală a site-ului pentru a vedea cele mai noi articole! Clik aici: Acasa

Adauga un comentariu

Adresa de email introdusa nu va fi publicata.
Comentariile care conțin cuvinte obscene și limbaj violent sau care instigă la ură și discriminare nu vor fi publicate!


*


Termeni si conditii