Noutăți

Dispozitivul care ne încarcă telefonul folosindu-se de procesul de fotosinteză al plantelor din ghiveci

  •  
  •  
  •  

O companie europeană este în curs de dezvoltare a unui dispozitiv inedit prin care ne vom putea încărca telefonul sau tableta cu ajutorul plantelor din apartament. Sistemul, numit Bioo Lite, se folosește de procesul de fotosinteză al planetelor pentru a crea energie. În momentul în care planta absoarbe nutrienții din sol, generează electricitate care poate fi colectată de către dispozitivul Bioo Lite.

Potrivit dezvoltatorilor, sistemul poate efectua până la trei încărcări complete pentru telefoanele inteligente sau tablete, într-un ciclu de 24 de ore. Tehnologia din spatele dispozitivului lor nu este decât o versiune redusă a unor panouri ce pot fi deja plasate sub sol pentru a trage energia din procesul natural de fotosinteză. Panourile mai mari pot fi plasate sub pământul din grădină, iar cele mai mici, ca Bioo Lite, în ghivecele din apartament.

statc

Potrivit celor de la Discovery News, care citează surse din cadrul celor de la Arkyne Technologies, procesul nu afectează nici fotosinteza și nici starea de sănătate a plantei. Compania din spatele sistemului Bioo Lite țintește primele livrări până în luna decembrie a acestui an, iar prețul unui astfel de dispozitiv cu tot cu ghiveci, va fi, în Statele Unite ale Americii spre exemplu, de 135 de dolari.

sursa:  discovery.com

traducere și adaptare: Radu Ungureanu


Cunoaşte Lumea --> Prima pagină


  •  
  •  
  •  

Adauga un comentariu

Adresa de email introdusa nu va fi publicata.
Comentariile care conțin cuvinte obscene și limbaj violent sau care instigă la ură și discriminare nu vor fi publicate!


*


Termeni si conditii