AIM radionica curs online

Noutăți

Discriminarea românilor în Austria. Cum vor doi politicieni austrieci să îi lase pe români fără alocații pentru copii…

Unui român care lucrează, cu acte în regulă, în Austria, i se cuvine o sumă de 150 de euro, în fiecare lună, cu titlu de alocație, pentru fiecare copil avut în întreținere. Numai că unii dintre membrii guvernului austriac și-au zis, pesemne: „Este prea mult!”. Așa că și-au pus mintea la contribuție și au clocit un proiect de lege. Un proiect prin care ar fi tăiate alocațiile obținute de către românii ce muncesc în Austria, însă ai căror copii au fost lăsați în țara natală.

Cei care au venit cu ideea și au elaborat proiectul legislativ sunt, conform ActiveNews, ministrul austriac de externe – Sebastian Kurz (foto 1) și ministrul muncii – Sophie Karmasin. Proiectul ar urma să intre în vigoare la 01.01.2018. Dacă proiectul va deveni lege în toată puterea cuvântului, cei mai afectați, după intrarea în vigoare a actului normativ, ar fi cetățenii statelor din estul Europei ce lucrează în Austria, cum ar fi polonezii, slovacii și desigur românii, dar care nu și-au putut lua familiile cu ei.

Potrivit ActiveNews, tânărul deputat Daniel Gheorghe susține că proiectul de lege al celor doi membri ai guvernului austriac constituie un „act grav de discriminare împotriva cetățenilor români din Austria” și, deunăzi, a afișat pe pagina sa de Facebook următoarea opinie:

Am citit adineauri despre cum controversatul ministru de externe al Austriei, dornic de imagine facilă la orice pas, alături de ministrul muncii din această țară, doresc sa taie plata alocațiilor spre copiii cetățenilor români din Austria.

Acest fapt ar reprezenta un act grav de discriminare împotriva cetățenilor români din Austria, cetățeni europeni cu drepturi depline și contribuabili la bugetul public gestionat de guvernul de la Viena. Nu mă miră necunoașterea prevederilor europene general valabile de către Sebastian Kurz, dar ceea ce aștept este un răspuns ferm din partea guvernului României la o măgărie fără margini care li se pregătește, de la 1 ianuarie 2018, românilor care trăiesc și muncesc în mod onest în Austria.

Trebuie să menționăm și faptul că statul austriac (…) este cel mai mare profitor financiar al tranziției economice a României, companii private dar și publice din statul cu capitala la Viena fiind implicate în câteva dintre cele mai dezavantajoase contracte semnate de statul român.”

Există, așadar, și politicieni români care pun punctul pe „i”!

Oare va reuși planul celor doi demnitari austrieci, în detrimentul angajaților români din Austria?

 b

Autor: Tomi Tohaneanu

Sursă: ActiveNews


Intră pe pagina principală a site-ului pentru a vedea cele mai noi articole! Clik aici: Acasa

7 Comments on Discriminarea românilor în Austria. Cum vor doi politicieni austrieci să îi lase pe români fără alocații pentru copii…

 1. Trebuie respectata constitutia si resursele naturale sa fie ale poporului. Asa ca OMV si taietorul de paduri sa ramana fara materie prima. Cu banii astfel obtinuti se pot plati si alocatiile acestor copii.

 2. Bravo lor ! Acum ce vina are el ca politicieni romani ( psd & pnl ) sunt fraieri , nu ei au semnat contractele dezavantajoase ? Si ca sunt usor de mituit !

 3. Discriminarea Romanilor in EUROPA // 24 februarie 2017 at 12:59 // Răspunde

  Romanii c muncesc vai capul lor pe niste munci josnice cu contracte de o zi s-au de 5 zile cu minimul pe economie ca asa vrea UE sunt discriminati pt ca sunt bataia de joC A AGENTIILOR TEMPORARE DE MUNCA , imaginati-va cum poti sa ai o familie cu astfel de contract zilier s-au saptamanal! nu poti lua casa cu chirie s-au mai bn zis nu poti face nimic. de fapt le platesti toate taxele dar ei continua cu integrarea extracomunitarilor cica azilanti ! nici o fata parlamentara de la noi nu ne apara drepturile, de ce ?

 4. ….este o decizie justa .multi dintre muncitori banii care-i castiga ii consuma in Romania , mai putin in Austria , deoarece joi sau vineri pleaca mereu acasa…. Iar daca nu ma insel impozitul pe salar il platesc in Romania fiind platiti de firmele romanesti care-i inchiriaza…..astfel ca ei defapt nu platesc nici un impozit Austriei . Politicianul Roman destept care a facut notatia mai sus ,ar fi bine sa clarifice situatia lor cu firmele romanesti care-i inchiriaza sa-i plateasca mai bine . Iar faptul ca Austria a facut contracte cu Romania dezavantajoase pentru statul roman ,nu are loc in context. Asta s-a intimplat din cauza politicienilor romani corupti…..dar astia sunt politicienii nostrii care pun punctul pe I….perdea de fum.Toti romani care sunt afectati sunt cei inchiriati prin firme romanesti !!!!Daca cineva nu plateste impozit unde lucreaza si toti banii ii duce in alta tara ,ce pretentie vrea ?

  • Ia mai gindeste un pic ce bani le ramin lunar daca merg in fiecare saptamina acasa asa cum spui tu.dupa ce trag linie nu le ramine nimic.statul austriac are grija sa plece cu buzunarele goale asa cum au venit.(chirie,mincare,abonamente) toate se aduna.Cit le mai ramine??? Impozitul pe salar sunt obligati sa-l plateasca prima data in austria iar dupa in romania.

 5. Un ostas al lui Horea // 25 februarie 2017 at 19:28 // Răspunde

  Bunastarea Austriei este cladita pe spinarea poporului roman din totdeauna!

  OMV ne da o reverenta de ris pentru petrol iar GAZUL il extrag fara sa ne dea o chior! Dar in schimb platim facturi astronomice la gaze conform normelor EU!!

  Taiatorul AUSTRIAC de padurii/rezervatii romanesti ofera AUSTRIEI produse din lemn la pret derizoriu!!

  Sa scriem cu totii la ambasada Austriei sa ne ajute sa refacem plaminii Europei:

  https://www.mae.ro/foreign-missions/3490

  Sa scriem cu totii la adresele:

  bukarest-ob@bmeia.gv.at

  bukarest-kf@bmeia.gv.at

  Ambasada Austriei ar trebui sa-si asume responsabilitatea:

Adauga un comentariu

Adresa de email introdusa nu va fi publicata.
Comentariile care conțin cuvinte obscene și limbaj violent sau care instigă la ură și discriminare nu vor fi publicate!


*


Termeni si conditii