Noutăți

Directorul și Fondatorul Institutului care își propune păstrarea și extinderea soiurilor românești de legume și fructe, cercetătorul Costel Vânătoru, a fost demis de Guvern. Decizia l-a șocat până și pe cel numit în locul său: Este strigător la cer!

 •  
 •  
 •  

Directorul Băncii de Resurse Genetice Vegetale pentru Legumicultură, Floricultură, Plante Aromatice și Medicinale Buzău, cercetătorul Costel Vânătoru (FOTO), căruia îi aparține proiectul, a fost demis prin ordin al ministrului Agriculturii.

Cercetătorul Costel Vânătoru și-a dedicat ultimii 34 de ani cercetării, el fiind coordonator al Stațiunii de Cercetare Legumicolă Buzău și un om care a contribuit la dezvoltarea și aclimatizarea multor specii de plante și a păstrării semințelor. În ultimii ani, a pus la punct la Buzău Banca de Gene, proiectul fiind unul personal, care a primit girul fostului ministru al Agriculturii Petre Daea.

Imediat după instalarea Guvernului Orban, cercetătorul buzoian își exprima speranța că cei aflați acum la putere nu vor pune bețe în roate înființării proiectului Banca de Gene, pe care-l  numea „un proiect de țară, un proiect de siguranță națională, nu unul politic”.

Noul coordonator al Băncii de Gene de la Buzău, numit de Guvern, spune că este delegat pe acest post până la 31 decembrie și își exprimă la rândul său stupefacția cu privire la decizia Ministrului Agriculturii.

„Am această delegare până la 31 decembrie și nu pot refuza această delegare conform Codului muncii. Să mă pună pe mine să scriu strategia de dezvoltare a băncii când tu îl demiți pe cel care ar trebui să o facă, mi se pare strigător la cer. Oameni ca domnul Vânătoru în alte alte țări sunt plătiți în aur, iar noi îl demitem pe acest om. Eu nu îmi pot permite să îi spun nimic domnului Vânătoru, dar să îi coordonez activitatea. Cum să fac eu asta? Eu sunt jurist. Să-i coordoneze domnul ministru activitatea domnului Vânătoru dacă poate”, a conchis Adrian Chesnoiu.

Citește mai mult: ActiveNews.ro


Cunoaşte Lumea --> Prima pagină


 •  
 •  
 •  

5 Comments on Directorul și Fondatorul Institutului care își propune păstrarea și extinderea soiurilor românești de legume și fructe, cercetătorul Costel Vânătoru, a fost demis de Guvern. Decizia l-a șocat până și pe cel numit în locul său: Este strigător la cer!

 1. A Inceput cu Dr. Arafat , continua cu Dr.(este tot doctor in horticultura insa) Vanatoru si desigur ca va continua , doar acesta este guwernerul … Romaniei Anormale !! Nu e bine de loc . Tot aud la Mircea Dogaru , care este si el Doctor ( in istorie ) de razboi de secesiune !?? . O fi dracul asa de negru ? sau acesta este viitorul Romaniei ? .

 2. Tine de planul trasat de catre Karl Marx, acela de distrugere a poporului român care, zicea el, “este cel mai reactionar din lume”.

  Comunismul nu s-a treminat, dragii mei, ci continua dar in forme foarte subtile si rafinate asaîncât sa nu ne dam seama ca se intampla. Acel “pas cu pas” al clasicului in viata se infaptuieste dar conform altei agende respectiv celei ce tine de politica de stanga.

  Lumea nu stie ca de fapt liberalii sunt de stanga. Sunt o stanga imbracata in blana de oaie. La sfarsitul sec IX, in Romania, existau doua partide mari: conservatorii si… liberalii. Cine credeti ca reprezenta dreapta si cine stanga?… Ati ghicit.
  Apoi i-au scos pe conservatori in decor si au preluat ei partea dreapta facand loc la stanga colegilor marxisti mai afisati ca atare adica social-democratilor. Desigur ca au mai existat si national-taranistii dar de fapt ei nu au contat decat ca butaforie.

 3. Iar PSD-ul de astazi joaca, bineânteles, in echipa cu colegii de crez, adica cu liberalii. Ambele partide fac parte din aceeasi “famiglie” care are ca scop dezbinarea si, in final, dezmembrarea neamului românesc. Cati români sunt alungati din România?…

  PSD-ul, afisat ca partid de stanga incearca, culmea, sa confiste, sa-si aroge temele de dreapta, conservatoare: natiune, suveranitate, traditii, etc, nu pentru altceva decat pentru a le duce in deriziune si a le compromite. Deci si astia sunt altii imbracati in alta blana de oaie.

  Concluzia:
  – “liberali” sunt comunisti imbracati in “blana” de “dreapta capitalista”, iar
  – “social-democratii” sunt comunisti imbracati, cu maximum de tupeu, in “blana” de “dreapta conservatoare”.

  Asadar…
  v-ati dus la vot?
  Bravo! Sa mergeti si data viitoare!

 4. Gata, prin intermediul Iudelor autohtone, papusarii vor distruge si Banca de Resurse Genetice, adica ceea ce mai ramasese din securitatea alimentară naționala! Vom ajunge asemenea unei populatii de zombie, mancandu-ne intre noi! Nu doar in sens figurat(caci asta o facem incontinuu, de 30 de ani), ci si in sens propriu!! Va fi mai macabru decat in orice film horror pe aceasta tema!

 5. Totusi , acest Vanatorul nu a elaborat strategia “bancii de gene ” , si , care , trebuia sa existe inainte de infiintarea acesteia de catre guvernul Dancila !
  Poate este o alta “inginerie ” marca PSD , de sifonare a banilor publici , avand in vedere ca exista o banca de seminte la Suceava !
  ( un alt exemplu stralucit al realizarilor lui Daea este “Bursa de peste ” care s-a inchis , dupa ce s-a facut o singura tranzactie – la inaugurarea cu mare pompa de catre Dancila si Daea )

Adauga un comentariu

Adresa de email introdusa nu va fi publicata.
Comentariile care conțin cuvinte obscene și limbaj violent sau care instigă la ură și discriminare nu vor fi publicate!


*


Termeni si conditii