Noutăți

Directorul Muzeului Național de Istorie din București: DACIA era un fel de El Dorado al antichității…

  •  
  •  
  •  

Deși mulți ani, unii istorici români au susținut sus și tare că geto-dacii nu au prelucrat vreodată aurul, dovezile materiale și izvoarele istorice ne spun că, de fapt, spațiul românesc de astăzi era un fel de El Dorado al Antichității. Firesc, până la urmă, dacă ne gândim că între timp mai multe imperii au scos din Munții Apuseni cantități uriașe de aur…

În acest sens, directorul Muzeului Național de Istorie din București, Ernest Oberlander Târnoveanu a spus următoarele, în cartea Aurul și Argintul Antic al României:

“Istoria și imaginarul colectiv antic a plasat Dacia, alături de Lydia, Thracia sau Hispania în rândul miticelor țări  ale aurului Lumii Vechi. După cum o arată mărturia lui Herodot, legenda ținutului străbătut de râul Maris (Mureșul Actual), locul unei extraordinare abundențe a aurului, s-a născut și a început să circule în lumea greacă cel puțin din secolul al V-lea î.e.n., deci cu câteva sute de ani înainte chiar ca numele geografic al Daciei să se fi încetățenit în literatura istorică sau geografică antică. Existența unei literaturi antice despre bogățiile Daciei la începutul secolului al II-lea e.n. este confirmată de faptul că însuți Traian s-a documentat asupra acestui subiect, înainte de a declanșa operațiunile militare.”

Ce bogății a găsit Traian în Dacia lui Decebal, după ce a reușit sî cucerească o parte din teritoriul ei, ne spune Statilius Crito, medicu militar care l-a însoțit pe împăratul roman în cele două războaie cu dacii:

“După ce l-a învins pe Decebal, regele geților, puternicul Traian aduse romanilor cinci milioane de livre de aur, o cantitate dublă de argint, după care cupe și alte obiecte, depășind orice estimare…” (Fontes)

Privind din acest context declarațiile acelor istorici care au pretins până nu demult că dacii habar nu aveau să prelucreze aurul, ne întrebăm câți dintre aceștia erau doar niște ignoranți cu diplomă și câți erau mafioți, parte din rețelele de trafic de artefacte care aveau nevoie de această minciună pentru a putea trafica mai în siguranță comorile geto-dacilor?

Daniel Roxin
http://daniel-roxin.ro/


Cunoaşte Lumea --> Prima pagină


  •  
  •  
  •  

1 Comment on Directorul Muzeului Național de Istorie din București: DACIA era un fel de El Dorado al antichității…

  1. Directorul Muzeului National de Istorie din Bucuresti este si ADEVARATUL CUSTUDE A COROANEI ROMANIEI . Coroana de otel a Romaniei , este simbolul INDEPENDENTEI si SUVERANITATII ROMANIEI , capatate prin jertfa de sange a ostasilor romani in razboiul din 1877-1878 . D-na Margareta nu poate fi custodele coroanei , pentru ca regele Mihai nu a fost incoronat niciodata . Toate fetele regelui au contactat casatorii morganatice si si-au pierdut titlurile nobiliare (in cazul in care oficial le-au avut vreodata – Elvetia este o republica !). Acestea sunt randuielile lor !!! ( vezi si pierderea titlurilor nobiliare de femei in Casa Imperiala a … Japoniei !!! – http,/ princess nori japan ; – si nu numai !!!

Adauga un comentariu

Adresa de email introdusa nu va fi publicata.
Comentariile care conțin cuvinte obscene și limbaj violent sau care instigă la ură și discriminare nu vor fi publicate!


*


Termeni si conditii