Noutăți

Diplomații americani din Cuba au suferit deformări ale craniului, ca urmare a unui atac cu ARME CU ENERGIE DIRIJATĂ

În toamna anului 2016, diplomații americani aflați în Cuba au început să se confrunte cu pierderea auzului, slăbire și umflarea creierului. Potrivit Associated Press, care a raportat pentru prima dată incidentul în august 2017, unele simptome ale diplomaților au fost atât de grave încât au fost forțați să se întoarcă mai devreme în SUA, pentru tratamente de specialitate.

Cei mai afectați diplomați au raportat zgomote ciudate în interiorul ambasadei sau în camerele de hotel în care erau cazați, înainte ca aceste dureri insuportabile să apară. CNN a raportat faptul că mai mulți diplomați canadieni au avut parte de experiențe bizare similare. Incidentul a deranjat Departamentul de Stat al SUA. După o investigație amplă, oficialii au acuzat că cineva a folosit un dispozitiv sonic pentru a-i îmbolnăvi pe reprezentanții ambasadei.

Oficialii cubanezi au negat implicarea într-o astfel de acțiune: “Cuba nu a permis și nici nu va permite ca teritoriul cubanez să fie folosit pentru orice acțiune împotriva funcționarilor diplomatici acreditați sau a familiilor lor, fără excepție”.

Totuși, în urma incidentului, americanii nu prea au stat pe gânduri și au expulzat doi diplomați cubanezi de la ambasada din Washington DC. Acum, la aproape doi ani după incidentul originar, un nou raport al unui grup de cercetători de la Universitatea din Pennsylvania, publicat în Jurnalul Asociației Medicale Americane (JAMA), adâncește și mai mult misterul. Studiul JAMA confirmă faptul că diplomații nu au simțit doar dureri de cap, probleme de memorie, umflături ale creierului, ci au suferit… chiar și deformări ale craniului, fără a fi loviți vreodată în cap. Aceste mici deformări au fost observate la 21 din cei 24 de diplomați americani afectați.

În timp ce raportul JAMA nu respinge în mod clar posibilitatea utilizării unei arme sonice, Smith și colegii săi au explicat că “sunetul din aria sonoră (20 Hertz până la 20.000 Hertz) nu provoacă răni persistente ale sistemului nervos central și, prin urmare, sunetele descrise pot fi asociate cu o altă formă de expunere”. Cu alte cuvine încă nu se știe ce sau cine este vinovatul din spatele acestui atac misterios, dar este cert că s-au folosit arme cu enregie dirijată, cele mai periculoase arme ale viitorului pentru că nu vei ști aproape niciodată de unde ești atact, atacul putând avea loc de la distanțe foarte mari.  (Vezi mai jos o emisiune despre ARMELE CU ENERGIE DIRIJATĂ)

sursa: https://www.sciencealert.com/doctors-release-first-details-on-sound-that-harmed-us-diplomats-in-cuba-sonic-weapon

sursa: https://futurism.com/

traducere și adaptare: Radu Ungureanu


Intră pe pagina principală a site-ului pentru a vedea cele mai noi articole! Clik aici: Acasa

Adauga un comentariu

Adresa de email introdusa nu va fi publicata.
Comentariile care conțin cuvinte obscene și limbaj violent sau care instigă la ură și discriminare nu vor fi publicate!


*


Termeni si conditii