AIM radionica curs online

Noutăți

Dincolo de legende. Animalele hibrid care chiar există. Galerie foto

Legendele sunt pline de creaturi hibride, rezultate din împerecherea dintre două animale din specii diferite. Ei bine, astfel de vietăți chiar există și astăzi! Deși pare greu de crezut, imaginile de mai jos nu sunt făcute cu ajutorul programelor pe calculator, ele sunt reale. În lume există exemplare de Liger, un animal rezultat prin încrucișarea unui leu mascul și o femelă de tigru. Liger-ul sunt cele mai mari feline din lume, având ca rival doar tigrul siberian.

ligon

Tigon-ul este rezultat prin împerecherea unui tigru mascul și a unei femele de leu. Un astfel de mamifer s-a născut în 1971 la Alipore Zoo din India și a fost botezat de îngrijitori cu numele de Rudhrani. La masculi, coama se dezvoltă târziu și este mai scurtă decât la lei. De obicei, un tigon e mai mic și mai puțin robust decât leul sau tigrul. Puii masculi rezultați astfel sunt sterili, deci incapabili să se reproducă. Femelele pot, uneori, să se reproducă, atât cu leu cât și cu tigru. Singurele exemplare existente trăiesc în captivitate și sunt rezultatul intervenției omului. Este foarte improbabilă apariția în natură a unui astfel hibrid, deoarece arealele de răspândire ale celor două specii nu se suprapun.

tigon

Jaglion-ul este rezultatul împerecherii dintre un jaguar și un leu. Un astfel de exemplar trăiește la grădina zoologică Altiplano din San Pablo Apetatlan, Mexic. Spre deosebire de alți hibrizi, aceștia nu au defecte genetice și pot avea o viață lungă și fertilă.

jaglion

Ursul Grolar este rezultat împerecherii dintre o femelă de urs polar și un mascul grizzly. În 2006, Jim Martell, un vânător de Idaho, a găsit și împușcat un urs polar hibrid în apropiere de Insula Banks, Arhipelagul Arctic Canadian. Martell a scos vânatul la licitație și la vândut pentru suma de 45.450 dolari.

grolar

Wholphin este un hibrid foarte rar care survine din împerecherea unei femele de delfin cu un mascul din specia de delfin “Balena Ucigașă Falsă”.

wolphin

Pisicile din rasa Savannah sunt rezultatul încrucişării dintre o pisică domestică şi o felină sălbatică africană, înrudită cu râsul. Sunt mai lungi şi mai grele decât pisicile obişnuite, ajung și la 10 kg.

savana

De asemenea au mai fost descoperite încrucișări neobișnuite cum ar fi cea dintre o zebră și un măgar, un cal și un măgar sau dintre o capră și o oaie.

capra crbra hinny

Traducerea și adaptarea: Radu Ungureanu

sursa: boredpanda.com


Intră pe pagina principală a site-ului pentru a vedea cele mai noi articole! Clik aici: Acasa

2 Comments on Dincolo de legende. Animalele hibrid care chiar există. Galerie foto

  1. sunt 101% sigur ca acel Liger cum ii spuneti voi, se cheama de fapt Ligru.

  2. Ca să nu mai spunem că încrucișarea dintre un măgar şi o iapă rezultă destul de des un catâr.

Adauga un comentariu

Adresa de email introdusa nu va fi publicata.
Comentariile care conțin cuvinte obscene și limbaj violent sau care instigă la ură și discriminare nu vor fi publicate!


*


Termeni si conditii