Noutăți

Din secretele agențiilor spațiale

  •  
  •  
  •  

Trăim, încă o dată, epoca Cursei Spațiale. Conflictul ceresc s-a scos din cenușa Războiului Rece și în secolul XXI. Liderii noștri globali se pregătesc să-și arate puterile într-o altă luptă alimentată de ego pentru supremația cosmică.

Cursa spațială actuală se extinde mult mai departe decât schisma SUA-sovietică din anii 1900. În aceste zile, există zeci de concurenți disperați să tencuiască cerul cu steagul lor național sau cu logo-ul companiei.

De la Beijing la Bavaria, Bangalore până la sala de consiliu a lui Jeff Bezos, se elaborează planuri, se finalizează proiectele de nave spațiale, dar cu o mulțime de agenții spațiale vine o abundență de scandaluri.

O mulțime de scriitori Listverse au mai acoperit istoria tulbure a NASA, dar, dintr-un anumit motiv, au ales să ignore rivalii aerospațiali ai SUA. În spatele frontului ISRO sau al exteriorului curbat al Agenției Spațiale Europene se ascund tot felul de nelegiuiri.

Iată câteva dintre cele mai grave secrete care afectează agențiile spațiale de astăzi.

Liderii globali lansează programe de militarizare spațială.

Până de curând, ideea unei forțe spațiale militarizate a fost ceva care a existat doar în domeniul științifico-fantastic. Navele spațiale cu laser blaster și sateliții semiautomatici păreau fantezii ridicole.

Dar acum, cosmosul este o arenă pentru conflictele internaționale. Se zvonește că Rusia și China au capacități militare spațiale. Acum, SUA și Franța și-au lansat și forțele spațiale.

În 2019, Donald Trump a înființat o nouă ramură a forțelor armate americane: Forța Spațială. Natura exactă a Forței Spațiale este încă neclară. Dar Trump susține că va proteja interesele Americii pe câmpul de luptă ceresc.

Câteva luni mai târziu, francezul Emmanuel Macron și-a dezvăluit propriile planuri de a înființa o „înaltă comandă pentru spațiu”. Liderul european a anunțat că forța aeriană franceză va fi redenumită Forța Aeriană și Spațială.

Ministrul francez al Apărării a declarat reporterilor că, până în 2030, speră să aibă sateliți pe orbită. Nava spațială va fi echipată fie cu mitraliere, fie cu arme laser de mare putere.

Dar unii experți se tem că aceste tensiuni sporite ar putea avea consecințe dezastruoase. Mark Gubrud este fizician și profesor la departamentul Pace, Război și Apărare la Universitatea din Carolina de Nord.

El își face griji că acțiunile liderilor globali se îndreaptă periculos de aproape de o cursă a înarmării spațiale. El avertizează că acest curs al evenimentelor s-ar putea încheia cu „destabilizarea și războiul nuclear

Solicit o nouă pledoarie pentru controlul armelor spațiale”, a declarat Gubrud reporterilor. „Fără război în spațiu. Fără arme în spațiu. Fără arme destinate spațiului”, conform listverse.com.

Guvernul indian îl acuză în mod fals pe omul de știință de spionaj.

Savantului Nambi Narayanan I s-a schimbat viața când guvernul indian l-a acuzat că este spion. În 1994, autoritățile din Asia de Sud au arestat expertul în criogenie.

L-au acuzat că a colaborat cu Pakistanul pentru a fura tehnologia. Presa a raportat că a fost prins în Maldive. Narayanan a fost bătut, închis cu un criminal în serie și detestat de oamenii din toată țara.

Stresul a condus-o pe soție la nebunie, dar, doi ani mai târziu, a ieșit la iveală faptul că acest caz împotriva lui Narayanan a fost inventat. Guvernul local fabricase totul.

Oamenii de știință au primit 18 milioane de rupii (250.000 de dolari) drept despăgubire. În 2018, Curtea Supremă a deschis o anchetă cu privire la arestarea sa falsă.


Cunoaşte Lumea --> Prima pagină


  •  
  •  
  •  

Adauga un comentariu

Adresa de email introdusa nu va fi publicata.
Comentariile care conțin cuvinte obscene și limbaj violent sau care instigă la ură și discriminare nu vor fi publicate!


*


Termeni si conditii