Noutăți

Diminuarea producției de energie în celule accelerează îmbătrânirea. O substanță existentă în BROCCOLI poate împiedica acest fenomen!

Prin consumul de broccoli, în cadrul unei diete sănătoase, am putea frâna instaurarea efectelor îmbătrânirii. Compușii existenți în această legumă încetinesc deteriorarea țesuturilor organismului ce apare odată cu avansarea în vârstă. Cercetătorii consideră, în acest moment, că de vină pentru declanșarea îmbătrânirii ar fi diminuarea producției de energie, în celule. Însă în broccoli există o substanță care poate remedia această reducere a producției de energie la nivel celular.

b4

Nicotinamida mononucleotidă (NMN) este numele acestei substanțe, care, printre altele, încetinește degradarea țesuturilor funcționale de la nivelul ochiului uman și frânează procesele de deteriorare a metabolismului. Această substanță mai este prezentă, în afară de broccoli, în avocado și în varză.

b1

Atunci când consumăm frecvent vegetalele enumerate, compusul biochimic intervine în prevenirea sau încetinirea degradării țesuturilor hepatice, oculare, osoase (fiind evitată diminuarea densității oaselor). Studiul ce conduce către aceste concluzii a fost efectuat de către prof. dr. Shin-ichiro Imai (Washington University) și publicat în jurnalul „Cell Metabolism”.

b3

Odată cu înaintarea în vârstă, la cei mai mulți dintre oameni intervine o reducere a abilității corpului de a produce un element-cheie, necesar în producerea de energie. Este vorba despre un alt compus cu nume complex: nicotinamida adenin dinucleotidă (NAD). În studiile efectuate asupra animalelor de laborator, administrarea directă a acestei substanțe nu s-a dovedit eficientă în sporirea nivelului de energie la nivel celular și încetinirea proceselor de îmbătrânire. În schimb, aceste efecte au fost obținute prin administrarea de nicotinamidă mononucleotidă (substanța existentă în broccoli, varză și avocado).

av

La nivel experimental, după administrarea sa, prin simpla adăugare la apa de băut a cobailor, nicotinamida mononucleotidă a fost absorbită cu rapiditate, fiind detectată în sânge după doar câteva minute și apoi convertită cu repeziciune în NAD (nicotinamida adenin dinucleotidă). Oamenii de știință presupun, în acest moment, că procesele infamatorii care apar și se extind în țesuturi pe măsura trecerii anilor sunt cele care provoacă reducerea abilității organismului de a sintetiza substanța specificată mai sus, ce facilitează producerea de energie.

b

Tomi Tohaneanu

Sursă informații: www.dailymail.co.uk

Sursă imagini: www.cor.ca, myfulllifenutrition.com, www.babraham.ac.uk, youglo.co.uk, www.theweeklyobserver.com, thedinnerdaily.com


Intră pe pagina principală a site-ului pentru a vedea cele mai noi articole! Clik aici: Acasa

2 Comments on Diminuarea producției de energie în celule accelerează îmbătrânirea. O substanță existentă în BROCCOLI poate împiedica acest fenomen!

  1. Si ca sa fie treaba treaba,trebuie mancata cruda,altfel este fara de folos.Cine va incerca broccoli cruda sa o asezoneze cu ulei de masline si putina sare pentru gust.Are si ea efecte adverse :))).Provoaca balonare,adica iti vei simti burta tare ca un pietroi si flatulentele,ca sa nu le zic pe romaneste,vor fi mai energice ca gazele de la esapamentul masinii.Asa ca spor la tinerete fara batranete.

  2. Broccoliul mai contine si sulforafan, care creste masa musculara prin inhibarea myostatinei. Din pacate, cam ca toate substantele din plante, concentratia eficienta e foarte mica, necesita o preparare si pastrare speciala spre a nu distruge molecula – fapt cam imposibil in bucatarie, daca ne lispseste un cromatograf de inalta performanta, iar apoi trebuie cumva introduse sau alterate chimic pt a rezista enzimelor hepatice care distrug orice substanta straina de corpul uman. Odata ajunse in celula, care ar fi doza zilnica necesara pt un randament maxim.
    Organismul uman are alte mecanisme de mentinere a functionalitatii, cum ar fi
    # butiratul de sodiu via miRNA302 care induce formarea de celule stem adulte, unica sursa de regenerare a corpului, # DHEA care mentine numarul dat de celule stem, regleaza sistemul imun si nervos, # folistatina care practic repara cam toate celulele – ex. induce cresterea parului, mentine calitatea pielii, induce cresterea muschilor, # telomeraza – mentine lungimea optima a cromozomilor, si nenumarate alte substante endogene. Toate aceste substante mai sus mentionate, relativ putin studiate, sint produse de organism din proteine si grasimi animale, ex DHEA din colesterol. Din pacate, odata cu inaintarea in virsta, din cauze inca nestiute, cantitatea lor scade, deci pt a mentine nivelul din tinerete, trebuie inlocuite cu surse exogene gen pastile sau reprogramare genetica. Cu reprogramarea s-au obtinut unele succese, e nevoie insa de mai multi probanti si de mai putine oprelisti politico-financiare pt a realiza un avans real in aceasta directie.
    Ideea de baza e sa ajutam sau sa reparam corpul in asa fel incit sa fie in stare sa-si produca singur cam tot ce are nevoie, fara a fi necesara o aprovizionare continua cu substante din exterior-gen terapie intensiva, doar pt a ramine tineri si frumosi o eternitate.
    Oricum pentru fanii bio-zarzavat in exces, le urez mult succes la productia intensa de biogaz:)!

Adauga un comentariu

Adresa de email introdusa nu va fi publicata.
Comentariile care conțin cuvinte obscene și limbaj violent sau care instigă la ură și discriminare nu vor fi publicate!


*


Termeni si conditii