Noutăți

Diamantele sintetice ar putea înlocui sistemele clasice de navigație GPS

  •  
  •  
  •  

Diamante roșii create în laborator au o sensibilitate ridicată la undele magnetice lucru care le-ar putea face utile pentru înlocuirea sistemelor GPS actuale, extrem de costisitoare ca întreținere. Cercetarea a fost efectuată de o echipă a companiei Element Six. Experții au descoperit faptul că aceste diamante au un decalaj în structura atomică cunoscut sub numele de “nitrogen vacancy defectși pot localiza autoturismele de la o distanță de 300 de metri.

Se speră că în viitor, prin îmbunătățirea compoziției, vor fi capabile de a localiza de la distanțe mult mai mari mașinile și avioanele, prin citirea undele magnetice de la Soare. O astfel de tehnologie ar face ca mașinile autonome să fie mult mai sigure, fiecare putând stabili cu o precizie absolută distanța la care se află față de un obstacol.

diamante2

Dacă aveţi un dispozitiv care este capabil să simtă câmpurile magnetice înconjurătoare, atunci acesta va şti cu siguranță unde se află. Aşadar, de îndată ce poţi încorpora toate aceste tehnologii într-un singur dispozitiv, nu există niciun motiv pentru care autoturismele autonome să nu poată fi realizate ”, a declarat Richard Bodkin, autorul principal al cercetării.

Totuși, o astfel de tehnologie ar putea fi disponibilă doar peste zeci de ani. Sistemul de poziționare globală sau GPS este o rețea de sateliți care orbitează în jurul Pământului în puncte fixe deasupra planetei, transmițând semnale tuturor receptorilor aflați la sol. Aceste semnale conțin un cod de timp și un punct de date geografice care permit utilizatorului să primească poziția exactă în care se află, viteza și ora din orice regiune de pe planetă.

Primul sistem GPS, „Jones Live Map”, a fost inventat de J.W. Jones, în 1909.

sursa: telegraph.co.uk/

traducere și adaptare: Radu Ungureanu


Cunoaşte Lumea --> Prima pagină


  •  
  •  
  •  

Adauga un comentariu

Adresa de email introdusa nu va fi publicata.
Comentariile care conțin cuvinte obscene și limbaj violent sau care instigă la ură și discriminare nu vor fi publicate!


*


Termeni si conditii