AIM radionica curs online

Noutăți

Dezvăluirile unui fost angajat Google: Zilnic, circa 2 miliarde de minți sunt manipulate de mediul online. Asta este ceea ce ne dorim?

Pentru mulți dintre noi, telefoanele inteligente din buzunar sunt de fapt prietenii noștri, însă cât de nocivă este această relație? Tristan Harris, fostul manager de produs de la Google, explică complexitatea acestei relații, criticând modul în care platformele mari – Apple, Facebook, Google, YouTube, Snapchat, Twitter, Instagram, ne țin captivi în produsele lor și ne fură pur și simplu timp prețios din viața noastră.

Acesta a lansat și o organizație nonprofit numită Time Well Spent, care este dedicată opririi “companiilor de tehnologie de la deturnarea minții noastre”.

Tânărul informatician propune o retrasare e mediului online astfel încât, noi, utilizatorii finali, să deținem controlul și să nu mai fim manipulați de aplicații, site-uri web, agenți de publicitate și notificări.

Tehnologia determină ceea ce 2 miliarde de oameni gândesc și cred în fiecare zi. Este probabil cea mai mare sursă de influență creată vreodată. Religiile și guvernele nu au prea multă influență asupra gândurilor zilnice ale oamenilor. Deci, primul pas este acela de a ne transforma conștiința de sine. Din păcate, oamenii cred că ceilalți pot fi manipulați, dar nu și ei. Doar că acești nu își pot controla gândurile. Este esențial să înțelegem că experimentăm lumea printr-o minte și un corp, și nu cu ajutorul unor echipamente hardware. Când nu suntem offline, trebuie să vedem că unele dintre cele mai inteligente minți ale lumii lucrează pentru a submina mintea noastră”, a declarat Tristan Harris într-o conferința susținută în cadrul unui eveniment organizat de cei de la TED.com.

Potrivit acestuia, înainte de a încerca să ne acapareze toată atenția, cum ar fi dacă acești giganți din industria informatică ar utiliza puterea de procesare și cunoștințele pentru a dezvolta lucruri care contează cu adevărat? Cele mai complexe schimbări în lume nu solicită doar atenția fiecărui individ, ci coordonarea acesteia. În momentul de față schimbările climatice ar trebui să capteze atenția și coordonarea întregii planete, însă mediul online se concentrează mai mult pe virale sau cum să atragă din ce în ce mai mulți abonați. Poate că în loc să fim încântați de cele mai noi aplicații pentru educație, ar trebui să remediem modul în care mințile copiilor noștri sunt manipulate.

sursa: https://www.wired.com/story/our-minds-have-been-hijacked-by-our-phones-tristan-harris-wants-to-rescue-them/

sursa: https://www.theatlantic.com/magazine/archive/2016/11/the-binge-breaker/501122/

traducere și adaptare:Radu Ungureanu


Intră pe pagina principală a site-ului pentru a vedea cele mai noi articole! Clik aici: Acasa

Adauga un comentariu

Adresa de email introdusa nu va fi publicata.
Comentariile care conțin cuvinte obscene și limbaj violent sau care instigă la ură și discriminare nu vor fi publicate!


*


Termeni si conditii