Noutăți

Dezvăluiriele europarlamentarului Laurenţiu Rebega despre Soros și… Ruleta Germană

La o săptămână după ce şeful serviciilor germane de spionaj, Hans Georg Maassen, a declarat că există informaţii despre 17 militanţi ai organizaţiei teroriste Statul Islamic care au intrat în Europa pozând drept refugiaţi, cancelarul Angela Merkel a recunoscut public că grupările islamiste s-au folosit de fluxul de migranţi din Siria pentru a infiltra ilegal terorişti pe continentul european. E o informaţie pe care, cu siguranţă, n-a aflat-o ieri. Mai şocant încă este că declaraţia a fost făcută în faţa susţinătorilor propriului său partid, CDU.

Ne amintim că în vara anului trecut, când ţările de pe „ruta balcanică” erau deja depăşite de situaţie, doamna cancelar Merkel, tot într-un discurs public, chema la „deschiderea” frontierelor pentru refugiaţi. În acelaşi timp, o reţea de ONG-uri şi mii de voluntari au acţionat cu o organizare cvasimilitară, extrem de eficient, din insulele greceşti până la frontiera cu Austria, pentru ca milioanele de refugiaţi să ajungă cât mai rapid în inima Europei. Toate aceste ONG-uri erau legate de Fundaţia pentru o Societate Deschisă (OSF), pilonul civic principal al imperiului domnului George Soros.

Urmarea a fost o criză fără precedent, încununată ulterior de atentatele de la Paris şi Bruxelles. Europa a fost cuprinsă de un val de xenofobie (care, nota bene!, nu a fost generat de Grupul Europa Naţiunilor şi Libertăţii) şi, deloc întâmplător, efectul asupra pieţelor financiare a fost negativ şi durabil.

Şi, evident, pentru a controla bursele şi pieţele financiare, trebuie să ştii dinainte ce se va întâmpla!

Laurentiu-Rebega

Laurentiu Rebega

În urmă cu vreo două săptămâni, invitat în Parlamentul European, domnul Soros îi lua apărarea doamnei cancelar Merkel. Mai mult, domnul Soros recomanda ca Uniunea Europeană să aloce un pachet financiar impresionant pentru ajutorarea refugiaţilor.

Acest lucru ar urma să fie făcut cu sprijinul Mecanismului European de Stabilitate, un instrument financiar care a fost mult criticat pentru lipsa de transparenţă şi de control public. Şi a fost criticat mai ales pentru că MES scade şi mai mult – dacă se poate spune asta – controlul naţional asupra unor tranzacţii financiar-bancare.

Eu nu am legitimitatea să-i cer demisia doamnei Merkel. Din poziţia de europarlamentar, nu pot decât s-o critic pentru că a fost, conştient sau nu, parte a unui joc în care ţările europene au pierdut bani, timp, nervi şi, mai ales, încredere. Dar îi întreb pe colegii europarlamentari din PPE şi mai ales pe deputaţii germani din acest grup, colegi de partid cu doamna Merkel, cum se simt în faţa acestor adevăruri care ies la iveală? Nu au revelaţia că au fost folosiţi – manipulaţi – pentru a acoperi un furt?

Am spus-o şi o repet: funcţionarea Uniunii Europene este profund viciată. Este necesară o reformă din temelii a construcţiei europene. Centralizarea excesivă şi lipsa de transparenţă a deciziilor care se iau la vârf au ca rezultat nu atât o polarizare între state mai puternice şi state mai slabe, cât o prăpastie între câteva grupuri de interese suprastatale şi „restul lumii”.

Conştient sau nu, doamna Merkel a dat o lovitură grea democraţiei!
Europarlamentar Laurenţiu Rebega
Vicepreşedinte al Grupului Europa Naţiunilor şi Libertăţii

Intră pe pagina principală a site-ului pentru a vedea cele mai noi articole! Clik aici: Acasa

2 Comments on Dezvăluiriele europarlamentarului Laurenţiu Rebega despre Soros și… Ruleta Germană

  1. BRAVO! iata in sfarsit o raza de lumina! :))

    Asteptam sa ia si ceilalti europarlamentari pozitii asemanatoare!

  2. de atunci si pina acum nu am vazut nimic care sa arate ca au luat atitudine .se persista in metisarea si crearea unei europe cu populatie fara sentimente nationale si patriotice si cu legi date de ue si nu de parlamentele fiecarei tari

Adauga un comentariu

Adresa de email introdusa nu va fi publicata.
Comentariile care conțin cuvinte obscene și limbaj violent sau care instigă la ură și discriminare nu vor fi publicate!


*


Termeni si conditii