Noutăți

DEZVĂLUIRI: Vlahii din Carpații Nordici (Polonia, Cehia, Slovacia), urmașii DACILOR LIBERI

  •  
  •  
  •  

Așa cum am spus-o și în alte rânduri, istoria românilor este surprinzătoare, uneori de-a dreptul incredibilă. De aici, din zona Arcului Carpatic, au radiat în toate direcțiile cardinale, de mii de ani, strămoșii noștri traco-geto-dacii, iar mai apoi vlahii, continuatorii lor.

Astfel, artefactele scoase la lumină și izvoarele istorice antice și medievale ne vorbesc clar despre faptul că strămoșii românilor de astăzi au realizat, din vremuri îndepărate, una dintre cele mai ample colonizări ale Europei. Mărturie stau și marile comunități de vlahi sau aromâni din peste 10 state europene, în locuri ale Europei la care românul obișnuit nici nu s-ar putea gândi.

În emisiunea de astăzi, împreună cu profesorul Avram Fițiu, vă vom dezvălui lucruri uimitoare despre cei un million de vlahi din Carpații Nordici (Polonia, Cehia și Slovacia), cei care se consideră urmașii dacilor liberi de la izvoarele Vistulei. O comunitate cu care Statul Român nu are nicio relație, în spiritul antiromânesc dovedit al celor care ne conduc de 25 de ani.

Acolo, în Carpații Nordici, există sute de localități cu nume românești și o zonă numită Bucovina. În acest spațiu s-au născut doi președinți de țară al căror nume are rezonanțe românești: Andrei Duda, președintele Poloniei și Andrei Kișka, președintele Slovaciei. Tot aici, Papa Ioan Paul al II-lea, revendicat de vlahii din Polonia ca fiind din neamul lor, folosea tricolorul românesc pe mitră și pe alte obiecte vestimentare.

Vizionați această emisiune pentru că merită!

Daniel Roxin
http://daniel-roxin.ro/


Cunoaşte Lumea --> Prima pagină


  •  
  •  
  •  

2 Comments on DEZVĂLUIRI: Vlahii din Carpații Nordici (Polonia, Cehia, Slovacia), urmașii DACILOR LIBERI

  1. O, Doamne! Nicolae Dumba ar fi putut finanța eventual Dunărea Albastra și nu Valurile Dunării!!!

  2. sa dea Dumnezeu sa fie o data pt totdeauna recunoscute toate aceste mari adevaruri de catre lumea intreaga. sa ni se recunoasca mareata descendenta iar noi romanii sa redevenim din toate punctele de vedere demni de dacii drepti si intelepti pe care ii avem ca stramosi. desleaga Doamne poporul asta din mrejele neputintei!

Adauga un comentariu

Adresa de email introdusa nu va fi publicata.
Comentariile care conțin cuvinte obscene și limbaj violent sau care instigă la ură și discriminare nu vor fi publicate!


*


Termeni si conditii