Noutăți

DEZVĂLUIRI: Secuii măcelăriți de… unguri, în urmă cu peste 400 de ani. Istoria pe care ungurii o vor îngropată!

 •  
 •  
 •  

Secuii nu sunt unguri! Ei și-au pierdut identitatea treptat, iar astăzi își imaginează că sunt maghiari. În realitate, istoria lor este una dramatică, fiind victime ale politicii ungurești de maghiarizare forțată. Dacă acum mai bine de 400 de ani au fost aliați ai lui Mihai Viteazul și au luptat chiar și împotriva ungurilor, astăzi sunt aliații Budapestei și, prin unii dintre secuii extremiști, reprezintă vârful de lance al politicii de destabilizare a României.

Ceea ce cu siguranță că nu se predă în școlile maghiare din România sau Ungaria sunt episoadele din istoria îndepărtată în care secuii au fost lipsiți de drepturi și au simțit pe propria piele furia crudă și răzbunătoare a ungurilor acelei epoci. Oare secuii mai știu de așa-numitul Veres Farsang sau Carnavalul Sângeros din iarna anului 1595-1596 când, în urma răscolei lor ÎMPOTRIVA NEMEȘIMII UNGUREȘTI, mulți dintre ei au avut parte de torturi și mutilări inimaginabile și de o moarte cumplită?!? Sate secuiești incendiate, secui trași în țepe  cu capul în jos (țeapa a intrat prin gură și a ieșit prin anus), secui mutilați prin tăierea nasului, a urechilor, a buzelor – bătuți, după mutilare, până la moarte… și toate astea pentru că și-au cerut drepturile firești care i se cuvin oricărui om. Vorbește istoria maghiară despre acest fel de episoade din trecutul ei?

Secui_simbrias

Cum s-a ajuns aici? Haideți să aflăm câte ceva despre contextul în care au avut loc aceste povești de groază, pe scurt…

mihai-viteazulPe vremea când Mihai Viteazul (numit de dușmani MALUS DACUS – Dacul cel Rău) ajungea domn al Țării Românești, secuii de rând din Transilvania trăiau sub împilarea crâncenă a nobilimii ungurești, fiind deposedați de atribute militare, intrând într-un proces accentuat de iobagizare, precum populația românescă de aici. În momentul în care Mihai Viteazul se retrage în munți, ca urmare a conflictului militar cu turcii, acesta îi cere sprijin lui Sigismund Bathory pentru a bloca trecătorile împotriva invaziei lui Sinan Pașa. În disperare de cauză, Bathory îi trimite la înaintare pe secui, dându-le în schimb, pentru a-i motiva, o diplomă prin care aceștia urmau să își recapete vechile drepturi, după război. Astfel, secuii participă alături de oastea lui Mihai Viteazul la eliberarea Târgoviștei și la bătălia de la Giurgiu, întorcându-se  mai apoi (câți au mai rămas în viață) în Transilvania. Ei bine, imediat după întoarcerea lor, drepturile promise pentru a-i motiva să meargă  la război le sunt refuzate, iar ei se răscoală. Răscoala este condusă prost iar secuii sunt învinși, satele lor fiind incendiate (satul Suseni este șters de pe fața pământului!) mulți găsindu-și moartea în chinuri, la ordinul lui Sigismund Bathory.

Ceva mai târziu, Mihai Viteazul le redă drepturile luate de unguri, iar în semn de loialitate și recunoștință, o unitate militară formată din secui, aflată în ariergarda armatei lui Mihai Viteazul, se sacrifică până la unul pentru acesta, într-un uimitor act de vitejie, luptând din nou împotriva nemeșimii condusă de generalul Basta, la Mirăslău (18 septembrie 1600), și asigurând astfel retragerea domnitorului român…

Din păcate, secuimea nu mai este astăzi conștientă de adevărata ei identitate și face jocurile Budapestei, sub manipularea agenților acesteia din organizațiile maghiare de pe teritoriul României. Poate ar fi bine să le spună și lor cineva care e treaba cu istoria ocultată din propriile manuale de istorie…

Daniel Roxin
http://daniel-roxin.ro/

P.S. Mai multe despre crimele hungarismului puteți citi în cartea generalului (rez.) Radu Theodoru: URMAȘII LUI ATTILA


Cunoaşte Lumea --> Prima pagină


 •  
 •  
 •  

12 Comments on DEZVĂLUIRI: Secuii măcelăriți de… unguri, în urmă cu peste 400 de ani. Istoria pe care ungurii o vor îngropată!

 1. A nu se uita nici de isprăvile austriecilor!
  https://en.wikipedia.org/wiki/Siculicidium

 2. propaganda propaganda propaganda

  • Poate ar fi bine sa si justifici, sa spui ce anume e propaganda,ca eu vad doar niste date istorice,in cea mai mare parte,altfel ce spui tu e vorba in vant: propaganda,propaganda, dar nu explicam.Concluzia:ce ai scris e vorba in vant,fara valoare!

 3. van kiparos // 9 martie 2016 at 19:14 // Răspunde

  Poate ca ar fi bine sa fie amintit si micul nobil secui Gh. Doja , conducatorul rasculatilor din 1514 si ucis in chinuri groaznice la Timisoara (asezat pe un tron de fier inrosit ). Ungurii vor plati sadismul lor fata de rasculatii din 1514 prin faptul ca puterea a fost zduncinata si peste cativa ani , in batalia de la Mohacs , au fost zdrobiti de turci , iar Ungaria devine pasalac pentru multi ani.

 4. Nimeni nu vrea si nici nu poate sa ingroape evenimentele acelea.Doar ca ele s-au petrecut putin mai altfel decat isi imagineaza istoricii urechisti.
  NU UNGURII atentau la libertatile secuiesti,ci NOBILIMEA MAGHIARA.La vremea aceea,mare parte dintre unguri erau deja iobagi,asa cum aveau sa devina si romanii din Valahia,din dorinta lui Mihai Viteazul.Nobilimea dorea sa-si extinda domeniile si in teritoriile secuiesti,unde insa nu aveau dreptul,datorita drepturilor colective primite de secui la colonizarea lor acolo.Bathorestii erau sprijinitorii acestei nobilimi,numele lor e blestematsi in ziua de azi de secui din acest motiv.Mihai a sesizat conflictul si dupa cucerirea Transilvaniei le-a garantat vechile libertati,cu conditia ca secuii sa-i ofere sprijin militar.
  In Transilvania nu era un conflict intre secui si maghiari,ci o falie sociala intre nobilimea maghiara si secuii,inca,liberi.
  La campania din Valahia n-au luat parte doar secuii,ci intreaga forta militara din Transilvania,in frunte cu principele,vreo 35 000 oameni.

  • mihai constantin // 29 decembrie 2017 at 1:37 // Răspunde

   Sandor din ce spui se intelege clar ca e vorba de doua popoare.Nobili,liberi sau iobagi din doua popoare diferite !Cu culturi si traditii diferite,cu limbi diferite.Unul, din pacate,a fost distrus si asimilat de celalalt.Si nu cu mijloace blande…NOBILIMEA MAGHIARA de azi si UNGURII de azi ar trebui sa taca !

 5. Adevarat au devenit marionete // 28 decembrie 2017 at 20:32 // Răspunde

  Cert este ca putini seamana cu ungurii sau hunii asiatici ,la fel ca si in Ungaria ,Papalitatea in idealurile ei de inrobire a cat mai multor popoare si neamuri ,au lasat sa se maghiarizeze doar cu limba si obiceiurile cat mai multe etnii din Panonia si Transilvania .Urmarea maghiarizarii fortate pe parcursul unui mileniu unii din geto daci si secui au cedat maghiarizarii sub impulsul mortii .

 6. deci nobili maghiari care au macelarit secuii nu aveau nimik cu ei doar ii tragea in teapa asa ii alintau ungurii pe secui le taiau nasul urechile ii ardeau de vii ii jupuiau ii trageau in teapa pe secui eeeee asa ii alintau cu a fost GH Doja sau Veres Farsang sau Carnavalul Sângeros din iarna anului 1595-1596 când, în urma răscolei lor ÎMPOTRIVA NEMEȘIMII UNGUREȘTI, mulți dintre ei au avut parte de torturi și mutilări inimaginabile și de o moarte cumplită?!? Sate secuiești incendiate, secui trași în țepe cu capul în jos (țeapa a intrat prin gură și a ieșit prin anus), secui mutilați prin tăierea nasului, a urechilor, a buzelor – bătuți, după mutilare, până la moarte. . .satele lor fiind incendiate (satul Suseni este șters de pe fața pământului!) mulți găsindu-și moartea în chinuri, la ordinul lui Sigismund Bathory.. . etc etc. . secuii au fost maghiarizati cu forta la ordinu Vaticanului ei au avut o limba clara nu cum e limba maghiara astazi 10% germana…20%. slava ..10% turca…..10% latina …..10% ugrica….10%……..daca Vaticanu a maghiarizat secuii la romanii in schimb. procesul de romanizare nu a avut loc cum de altfel Vaticanu sustine ciudat este faptul ca si secuii si romanii sunt victimile Vaticanului de aia au suprvietuit impreuna in timp si acelasi spatiu.

 7. Dragă Ady(ești rudă cu marele poet ardelean Ady Endre, sau ești nimik altceva, decât un adi cool, cu y?), în locul tău eu unul nu aș analiza, califica o limbă ce exista și atunci, când lumea habar nu avea că în Europa ar mai fi un popor cu limbă proprie și anume, limba română.
  ”Cunoștințele” tale istorice lugubre nu le pot comenta, ar fi de prisos cât timp orbit de naționalism te crezi urmașul latin al lui Burebista, dar cu religie ortodoxă, și folclor balcanic (horă bulgărească, sârbă sârbescă, giampara turcească, ardeleană ungurească, și mai nou – manea țigănească).

 8. Romanii barem recunosc ca hora e bulgareasca sau sarba e sarbeasca. Ungurii, maghiarii și-au asimilat toate obiceiurile slovacilor, moravenilor, romanilor din zona ocupată. Au venit pe cai cu arcuri si sageti in spate, mancau carnea care o purtau pe cai si dormeau in corturi. Au ajuns in meleaguri de vis si le-au au ocupat și-au asumat obiceiurile. Cardasul nu lau adus cu ei, gulasul a fost gatit de femeile furate, carnatul la fel in stepe nu stiau de el etc etc. Au avut noroc cu papa care lea dat drepturi in schimbul catolicirii. Este cred singurul popor care asi însușește totul ca sa se proclame stapanitor ca si un hot ca si cum acum se insusesc cu secuii. Toate imperiile in timpul cuceririlor au adus ceva nou sau au schimbat ceva, in bun sau rau asta e alta discuție. Parrerea mea este ca secuii au fost luptători platiti sau sclavi din popoare si natii vecine hunilor luati in drum spre europa si apoi obligati sa lupte pt ei in promisiuni ca o sa capete drepturi. De aceea limba asemanatoare dar obiceiuri diferite.

 9. Telegrafistul // 1 iunie 2018 at 22:03 // Răspunde

  Secuii erau in Transilvania la venirea maghiarilor si traiau in buna vecinatate cu romanii, dar dorinta de aventura a fost mai mare decat traiul linistit si din acest motiv i-au insotit pe maghiari in actiunile lor de jaf.
  Curios lucru, secuii au fost insotiti de un numar destul de consistent de romani.
  Drept dovada, Bulciu era blond sau saten deschis si avea mustati lungi si ele blonde, asa era prezentat intr-o gravura germana a acelei epoci.
  Catolicizarea secuilor s-a facut din ordinul Papei care a interzis maghiarilor sa mai foloseasca musulmani (adica secui) in razboaie.
  Dat fiind ca secuii cunosteau tactica si manevrele nomazilor din stepe, se presupune ca acestia erau pecinegi sau baskiri, sau si una si alta.
  In nici un caz nu erau huni, deoarece acestia, cati au mai ramas dupa moartea lui Atila … s-au topit in masa mare a popoarelor turcice la anii 500 e.n.

 10. Putere Bujor // 13 mai 2020 at 17:31 // Răspunde

  Cei ce se folosesc de denumirea de “tinut secuiesc” si tot agita steagul secuiesc, nu sunt nici pe departe de secui.Adevaratii secui nu mai sunt de mult pe teritoriul Romaniei, ei fiind asimilati cu forta (maghiarizati) impunanduli-se folosirea limbii maghiare in exclusivitate si trecerea la catolicism cu cinci sute de ani in urma. Steagul secuiesc este agitat de fapt de maghiari iredentisti (ca tot nu se mai poate opune nimeni pentru captutatea abuziva a acestui steag), cu creierele spalate de cei ce se erijaza in aparatorii drepturilor lor (care drepturi oricum le sunt asigurate de constitutia Romaniei). In realitate acestora nu le pasa de ei, se folosesc de votul etnicilor maghiari ca sa acceada in parlament, unde e bine si caldut pe salarii uriase de la bugetul statului si privilegii. Mai bine s-ar preocupa de problemele reale ale celor de votul carora se folosesc la alegeri, si nu sa-i tot indemne la prostii de genul : “agitatul steagului secuiesc” cu care oricum nu au nici o legatura.

Adauga un comentariu

Adresa de email introdusa nu va fi publicata.
Comentariile care conțin cuvinte obscene și limbaj violent sau care instigă la ură și discriminare nu vor fi publicate!


*


Termeni si conditii