Noutăți

DEZVĂLUIRI: Secuii măcelăriți de… unguri, în Evul Mediu. Istoria pe care ungurii o vor îngropată!

Secuii nu sunt unguri! Ei și-au pierdut identitatea treptat, iar astăzi își imaginează că sunt maghiari. În realitate, istoria lor este una dramatică, fiind victime ale politicii ungurești de maghiarizare forțată. Dacă acum mai bine de 400 de ani au fost aliați ai lui Mihai Viteazul și au luptat chiar și împotriva ungurilor, astăzi sunt aliații Budapestei și, prin unii dintre secuii extremiști, reprezintă vârful de lance al politicii de destabilizare a României. A se vedea și cazul tentativei de atentat terorist din aceste zile care, dacă ar fi reușit, ar fi dus la conflicte interetnice majore, cu consecințe imprevizibile!

Ceea ce cu siguranță că nu se predă în școlile maghiare din România sau Ungaria sunt episoadele din istoria Evului Mediu în care secuii au fost lipsiți de drepturi și au simțit pe propria piele furia crudă și răzbunătoare a ungurilor acelei epoci. Oare secuii mai știu de așa-numitul Veres Farsang sau Carnavalul Sângeros din iarna anului 1595-1596 când, în urma răscolei lor ÎMPOTRIVA NEMEȘIMII UNGUREȘTI, mulți dintre ei au avut parte de torturi și mutilări inimaginabile și de o moarte cumplită?!? Sate secuiești incendiate, secui trași în țepe  cu capul în jos (țeapa a intrat prin gură și a ieșit prin anus), secui mutilați prin tăierea nasului, a urechilor, a buzelor – bătuți, după mutilare, până la moarte… și toate astea pentru că și-au cerut drepturile firești care i se cuvin oricărui om. Vorbește istoria maghiară despre acest fel de episoade din trecutul ei?

Secui_simbrias

Cum s-a ajuns aici? Haideți să aflăm câte ceva despre contextul în care au avut loc aceste povești de groază, pe scurt…

mihai-viteazulPe vremea când Mihai Viteazul (numit de dușmani MALUS DACUS – Dacul cel Rău) ajungea domn al Țării Românești, secuii de rând din Transilvania trăiau sub împilarea crâncenă a nobilimii ungurești, fiind deposedați de atribute militare, intrând într-un proces accentuat de iobagizare, precum populația românescă de aici. În momentul în care Mihai Viteazul se retrage în munți, ca urmare a conflictului militar cu  turcii, acesta îi cere sprijin lui Sigismund Bathory pentru a bloca trecătorile împotriva invaziei lui Sinan Pașa. În disperare de cauză, Bathory îi trimite la înaintare pe secui, dându-le în schimb, pentru a-i motiva, o diplomă prin care aceștia urmau să își recapete vechile drepturi, după război. Astfel, secuii participă alături de oastea lui Mihai Viteazul la eliberarea Târgoviștei și la bătălia de la Giurgiu, întorcându-se  mai apoi (câți au mai rămas în viață) în Transilvania. Ei bine, imediat după întoarcerea lor, drepturile promise pentru a-i motiva să meargă la la război le sunt refuzate iar ei se răscoală. Răscoala este condusă prost iar secuii sunt învinși, satele lor fiind incendiate (satul Suseni este șters de pe fața pământului!) mulți găsindu-și moartea în chinuri, la ordinul lui Sigismund Bathory.

Ceva mai târziu, Mihai Viteazul le redă drepturile luate de unguri, iar în semn de loialitate și recunoștiință, o unitate militară formată din secui, aflată în ariergarda armatei lui Mihai Viteazul, se sacrifică până la unul pentru acesta, într-un uimitor act de vitejie, luptând din nou împotriva nemeșimii condusă de generalul Basta, la Mirăslău (18 septembrie 1600), și asigurând astfel retragerea domnitorului român…

Din păcate, secuimea nu mai este astăzi conștientă de adevărata ei identitate și face jocurile Budapestei, sub manipularea agenților acesteia din organizațiile maghiare de pe teritoriul României. Poate ar fi bine să le spună și lor cineva care e treaba cu istoria ocultată din propriile manuale de istorie…

Daniel Roxin
http://daniel-roxin.ro/

P.S. Mai multe despre crimele hungarismului puteți citi în cartea generalului (rez.) Radu Theodoru: URMAȘII LUI ATTILA


Intră pe pagina principală a site-ului pentru a vedea cele mai noi articole! Clik aici: Acasa

5 Comments on DEZVĂLUIRI: Secuii măcelăriți de… unguri, în Evul Mediu. Istoria pe care ungurii o vor îngropată!

 1. A nu se uita nici de isprăvile austriecilor!
  https://en.wikipedia.org/wiki/Siculicidium

 2. propaganda propaganda propaganda

  • Poate ar fi bine sa si justifici, sa spui ce anume e propaganda,ca eu vad doar niste date istorice,in cea mai mare parte,altfel ce spui tu e vorba in vant: propaganda,propaganda, dar nu explicam.Concluzia:ce ai scris e vorba in vant,fara valoare!

 3. van kiparos // 9 martie 2016 at 19:14 // Răspunde

  Poate ca ar fi bine sa fie amintit si micul nobil secui Gh. Doja , conducatorul rasculatilor din 1514 si ucis in chinuri groaznice la Timisoara (asezat pe un tron de fier inrosit ). Ungurii vor plati sadismul lor fata de rasculatii din 1514 prin faptul ca puterea a fost zduncinata si peste cativa ani , in batalia de la Mohacs , au fost zdrobiti de turci , iar Ungaria devine pasalac pentru multi ani.

 4. Nimeni nu vrea si nici nu poate sa ingroape evenimentele acelea.Doar ca ele s-au petrecut putin mai altfel decat isi imagineaza istoricii urechisti.
  NU UNGURII atentau la libertatile secuiesti,ci NOBILIMEA MAGHIARA.La vremea aceea,mare parte dintre unguri erau deja iobagi,asa cum aveau sa devina si romanii din Valahia,din dorinta lui Mihai Viteazul.Nobilimea dorea sa-si extinda domeniile si in teritoriile secuiesti,unde insa nu aveau dreptul,datorita drepturilor colective primite de secui la colonizarea lor acolo.Bathorestii erau sprijinitorii acestei nobilimi,numele lor e blestematsi in ziua de azi de secui din acest motiv.Mihai a sesizat conflictul si dupa cucerirea Transilvaniei le-a garantat vechile libertati,cu conditia ca secuii sa-i ofere sprijin militar.
  In Transilvania nu era un conflict intre secui si maghiari,ci o falie sociala intre nobilimea maghiara si secuii,inca,liberi.
  La campania din Valahia n-au luat parte doar secuii,ci intreaga forta militara din Transilvania,in frunte cu principele,vreo 35 000 oameni.

Adauga un comentariu

Adresa de email introdusa nu va fi publicata.
Comentariile care conțin cuvinte obscene și limbaj violent sau care instigă la ură și discriminare nu vor fi publicate!


*