Noutăți

Dezvăluiri: Invenție românească de miliarde de euro, blocată de Statul Român

 •  
 •  
 •  

Știm cu toții că românii se întorc anual cu nenumărate premii de la saloanele internaționale de inventică, inclusiv de la Geneva, cel mai mare și mai de prestigiu salon de acest fel din lume. Ce spune acest lucru? – Că inventatorii români sunt printre cei mai buni la nivel mondial, fără nicio urmă de îndoială. De altfel, faptul că elevii români sunt premianții tuturor olimpiadelor intenaționale, anticipează performanțele de mai târziu…

Cu toate acestea, Statul Român, ăla care ar trebui să lucreze în folosul nostru, al românilor, în loc să investească în inventica românească, în loc să o sprijine, să susțină prin legi și programe clare creativitatea tehnică, începând cu liceele de profil, a devenit în cei 26 de ani dezastruoși de după 89, principalul obstacol în calea materializării creativității românești.

Este strigător la cer ca marile invenții românești să se stea ascunse prin sertare sau să fie preluate de firmele străine… Dar acest lucru se petrece în fiecare an, cu complicitatea politicienilor, ceea ce ne face să ne întrebăm în fiecare zi: cui slujesc acești oameni?

Într-o discuție avută cu profesorul Florin Colceag, acesta spunea că dacă România AR FI LĂSATĂ să își valorifice în interes propriu sutele de invenții care așteaptă în sertarele inventatorilor români, țara noastră ar reuși în câțiva ani să își plătească toată datoria externă și să urce semnificativ în standardele de bunăstare pentru întreaga populație, invențiile românești având un potențial financiar de sute de miliarde de euro!

Din păcate, există forțe și interese foarte mari care nu vor ca acest lucru să se petreacă. Și ce poate fi mai elocvent decât cazul pe care vi-l prezint în acest episod al emisiunii Mistere la Granițele Cunoașterii, difuzat pe Nașul Tv…

În puține cuvinte, lucrurile stau așa: o invenție extrordinară, cea mai performantă din lume pe domeniul ei de activitate, este blocată legislativ să își producă în totalitate efectele pe teritoriul României. Dacă statul ar sprijini-o, această invenție ar aduce românilor și României energie de 12 miliarde de euro pe an, adică 60 de miliarde de euro în doar 5 ani!!!

Invenția despre care vă vorbesc este dorită de marile firme de profil din lume, inclusiv de firma Bosch. Inventatorul a primit chiar și oferte de 22 de milioane de euro pentru toate drepturile invenției și mai multe state din Europa, Asia sau America vor să o introducă în sistemul lor de dezvoltare energetică.

Cu toate acestea, cei care conduc țara noastră nu doresc ca ea să aducă României aceste beneficii și nu o sprijină. Mai mult decât atât, o blochează în mare parte prin intermediul legii. Cum vi se pare acest lucru? Și nu vorbim despre un inventator anonim, ci despre unul cu premii internaționale importante pentru inventică, adică un român cu recunoaștere internațioanală, care doar în anul 2014 a primit, LA OXFORD,  două distincții: premiul pentru “Managerul anului 2014” și premiul “Best Enterprise 2014” pentru activitatea în domeniul echipamentelor destinate producerii energiei termice și electrice.

Dar să ascultăm mai multe dezvăluiri bulversante chiar din partea inventatorului Iulian Hornet, directorul firmei EcoHornet, pe care l-am vizitat la propria fabrică, din apropiere de București.

Vizionare cu folos!

Daniel Roxin
http://daniel-roxin.ro/

P.S. Emisiunea Mistere la Granițele Cunoașterii poate fi urmărită în fiecare duminică de la ora 19:00 și în reluare miercurea, de la ora 12:30, și sâmbăta, de la ora 22:00.

Restul episoadelor pot fi vizionate aici: https://www.youtube.com/channel/UCJCPVMFxBFQYZw99RaNm_kg/videos


Cunoaşte Lumea --> Prima pagină


 •  
 •  
 •  

13 Comments on Dezvăluiri: Invenție românească de miliarde de euro, blocată de Statul Român

 1. Statu’ asta “Roman” nu are ce cauta cu “bani” in afacerile Romanesti.
  Sa-i lase pe oameni sa se dezvolte singuri – si sa ii ajute cu LEGI si infrastructura..

 2. Gheorghe Lazăr // 29 august 2016 at 15:37 // Răspunde

  Sunt de acord. Statul roman nu are ce cauta in domeniul economic. Nu va face decat sa distruga totul. Cine este “statul”? ceata de hoti din parlament, Tariceanu, Ponta?

 3. Wishwell Clara // 29 august 2016 at 15:42 // Răspunde

  Statul nu da doi bani pe inventiile, cultura si valorile romanesti. Daca ar fi vreun strain si-ar da si ultimii bani pentru el.

 4. Wishwell Clara // 29 august 2016 at 16:05 // Răspunde

  Asta si vor strainii. Sa nu ne promovam inventiile si sa depindem mereu de ei.

 5. Inca o dovada ca nu trebuie sa mai avem partide si politicieni. Ele, ei, sunt cancerul societatii noastre. Ei nu sunt pt. interesul oamenilor, pe care ai suge de bani prin taxe si impozite ca sa-si faca pensii nesimtite s.a.m.d., ca le stiti cu totii.

 6. N-au niciun interes sa ne platim datoriile, in timp datoriilor le cresc dobanzile pe care le-ar pierde.

 7. cetățeanul tulburat // 30 august 2016 at 3:42 // Răspunde

  Nu v-ați prins că suntem prizonieri pe planetă?!

 8. Faptul descris in legatura cu inventiile romanesti este real,dar ce sa facem sa contacaram acest lucru.? Aici e problema. Nu avem oameni potiviti si vrednici de a face ce trbuie pentru tara iar noi nu avem puterea de a ne implica.

 9. Multumim dlui Hornet ca nu externalizeaza acest proiect, in speranta ca se va gasi pe viitor inca un patriot, poate politician de decizie, care sa creeze legislatia potrivita pentru folosul romanilor si a proiectului romanului inventator. Bravo, domnule Hornet ca dumneavoastra nu va vindeti tara.

 10. Statul e un termen ,,umbrela”- un organism viu ce-si are gradul de prosperitate din functionarea armonioasa, viabila, a tuturor sistemelor si subsistemelor interne. In cadrul acestora, societatea politica, civila, stiintifica, cultural-artistica, etc., este reprezentata avand oameni desemnati pe diferitele paliere decizionale. Cu intentii bune sau mai putin bune, pe unele posturi ajung si ,,unii” formati in cadrul unor scoli, sau daca nu, cooptati pe parcurs. Revenind la subiectul dezbatut, dezinteresul si amanarea, au tocmai rolul de a creea climatul psihologic necesar determinarii inventatorului sa-si vanda produsul (cum afirma si d-nul Hornet la inceput), unei companii externe. Ajungem pe taramul confruntarii dintre:
  – STAT si interesul populatei pe care acesta il reprezinta;
  – si interesul Marilor Corporatii transfrontaliere cu oameni super- specializati, cu paliere decizionale super rapide.
  Asadar , concluzia : – nu Statul Roman are alte interese, ci diversii aflati in diverse posturi cheie, slujind altora intentionat sau prin nestiinta, delasare, dorinta de parvenire, etc.
  Felicitari si multumim d-lui Hornet si realizatorului emisiunii, ptr. tema abordata.

 11. Așa invenție trebuie promovata foarte insistent pe toate căile posibilelor noi putem face foarte mult,de exemplu sa ne asociem mai multe persoane și sa începem sa curățăm tara și sa producem pelet. Tot așa sa ne asociem sa ne dotam cu aceste minunate centrale Hornet.

 12. BioCombustibil // 16 ianuarie 2019 at 9:44 // Răspunde

  Nu este nici prima si nu va fi nici ultima!
  http://www.bio-combustibil.ro

Adauga un comentariu

Adresa de email introdusa nu va fi publicata.
Comentariile care conțin cuvinte obscene și limbaj violent sau care instigă la ură și discriminare nu vor fi publicate!


*


Termeni si conditii