Noutăți

DEZVĂLUIRI: Clonele și Cyborgii se vor plimba printre noi? Cât de aproape este realitatea de filmele SF?

Dacă vă imaginați că momentul în care clonele umane, cyborgii sau entitățile umane non-biologice se vor plimba printre oamenii normali este încă departe în timp, vă înșelați. Potrivit prof. univ. dr. Leon Zăgrean, specialist în neuroștiințe fundamentale, acest lucru se va petrece în chiar acești ani pe care îi trăim, dacă nu cumva se petrece deja.

Progresele la care știința a ajuns sunt uimitoare și în acest moment există toate condițiile pentru a se crea hibrizi om-mașină sau entități umane non-biologice cu organe, țesuturi și sânge non-biologic (create în laborator), dar cu aparență perfect umană.

Dacă în cazul clonării entitatea nou apărută se va dezvolta în ritmul biologic obișnuit, în cazul entităților umane non-biologice un om adult poate fi creat în laborator pe parcursul unui singur an, speranța de viată a unei astfel de entități fiind de sute de ani.

În condițiile în care, pe de o parte, o entitate umană non-biologică nu ar putea fi identificată printre oamenii normali, iar pe de altă parte, ea poate să manifeste performanțe intelectuale net superioare omului obișnuit, imaginați-vă consecințele pentru viitorul speciei noastre…

În concluzie, realitatea concurează SF-ul.

Aflați mai multe despre acest subiect extrem de incitatant în episodul de mai jos al emisiunii Mistere la granițele cunoașterii, în care l-am avut invitat pe prof. univ. dr. Leon Zăgrean.

Emisiunea Mistere la granițele cunoașterii poate fi urmărită la Nașul Tv în fiecare duminică, de la ora 19:00 și în reluare, miercurea, de la ora 12:30, și sâmbăta, de la ora 22:00.

Daniel Roxin
http://daniel-roxin.ro/

P.S. Dacă aveți probleme cu sunetul, folosiți căști!


Intră pe pagina principală a site-ului pentru a vedea cele mai noi articole! Clik aici: Acasa

5 Comments on DEZVĂLUIRI: Clonele și Cyborgii se vor plimba printre noi? Cât de aproape este realitatea de filmele SF?

  1. Scanând atent „elita” Europei, de la deţinătorii de putere până la Komisia Europeană, am senzaţia că aceste clone nu sunt o problemă a viitorului, ci deja a prezentului !

  2. cetățeanul tulburat // 14 martie 2016 at 0:38 // Răspunde

    Era SF era pentru bunicii noștri, azi SFul este realitate, însă o realitate ținută mai pe sub tejghea…ați scris de curând un articol că în Anglia s-a dat drumul la modificarea embrionilor umani, astă știre cred că a trecut neobservată pentru mulți…păi filmul terminator credeți că a fost doar un film?! Am întâlnit odată un personaj care nu l-am văzut vreodată în viața mea iar el m-a apelat pe nume deși n-avea de unde să știe cum mă cheamă?! Și azi mă gândesc cine era și de unde știa numele meu, iar eu vag îmi aduc aminte expresia feței lui că purta și o pălărie lăsată pe ochi și gulerul la haină ridicat…Apoi ați auzit de tehnologia “beam tractor” unii mai la vest se chinuie din răsputeri să o realizeze prin orice mijloace cu orice cost, alții pe planetă deja o au, dacă ați văzut filmul district 9, ceva asemănător s-a întâmplat cu o d rona de când umblă cu controlul ăștia pe planetă, le-au confiscat-o pur și simplu iar cei ce se cred mari și tari, au rămas uluiți…Ei sunt abia la stadiul de reject beam adică umblă cu scutul anti săgeți colo-colo.

  3. O clona se poate crea intr-un an, iar hibrizii sunt si ei gata, cand le va da drumul sa misune la suprafata o sa fie cu happy end. Hai s-o uschim de pe planeta asta cat mai avem timp!

  4. Ioan Cojocaru // 30 martie 2016 at 0:25 // Răspunde

    Păi unde am putea s-o uschim de pe planeta asta??? Eu cred că singurul lucru bun și înțelept pe care îl putem face, este să credem în Domnul Isus și să ne salvăm astfel doar sufletele de pe acest pământ. Altceva oricum nu cred că mai putem salva… De acord?

Adauga un comentariu

Adresa de email introdusa nu va fi publicata.
Comentariile care conțin cuvinte obscene și limbaj violent sau care instigă la ură și discriminare nu vor fi publicate!


*


Termeni si conditii