Noutăți

Dezastrul din Fukushima: flori și fructe mutante, la 4 ani de la explozie

 •  
 •  
 •  

Potrivit Daily Mail, florile mutante cresc în jurul centralei nucleare Fukushima din Japonia, la patru ani de la dezastrul nuclear ce a lovit Japonia și a îngrozit o lume întreagă.

flori

flori2

Acestea nu sunt singurele lucuri bizare descoperite în zonă.  Spre exemplu, în anii trecuți au fost descoperite fructe cu forme și mirosuri neobișnuite.

fructe2 fructe

Accidentul nuclear de la Fukushima a avut loc la data de 11 martie 2011, ca urmare a cutremurului din nord-estul țării de la ora 14:46, urmat de un tsunami de mari proporții. Cutremurul,  a avut o magnitudine de 9 pe scara Richter, iar hipocentrul acestuia s-a aflat la est de coasta Tohoku, la o adâncime de doar 24, 4 km. Ca urmare, în mai puţin de o oră (15:36), un tsunami a lovit coasta estica a insulei Japoniei, valurile înaintând pe uscat cu până la 10 kilometri! Peste 20 000 de oameni decedaţi/dispăruţi, porturi devastate, oraşe distruse – totul ca urmare a dezastrului.

fukushima

La momentul accidentului, reactoarele centralei operau la putere maximă. În ciuda încercării de a recurge la sistemele de răcire, din pricina impactului cu valurile, reactorul 1 a fost primul care a cedat.

sursa:http://www.dailymail.co.uk/news/article-3171748/Land-mutant-daisies-Radiation-causes-flowers-grow-strangely-near-site-nuclear-plant-suffered-meltdown-tragic-tsunami.html
sursa: http://www.dailymail.co.uk/news/article-2367436/Fukushima-mutant-vegetable-images-sweep-region-years-nuclear-disaster.html


Cunoaşte Lumea --> Prima pagină


 •  
 •  
 •  

4 Comments on Dezastrul din Fukushima: flori și fructe mutante, la 4 ani de la explozie

 1. Florea Buica // 29 iulie 2015 at 17:12 // Răspunde

  In natura cind are loc o mutatie genetica, ea e foarte valoroasa si se inscrie in arcul armonios al numarului de aur. Aceste mutatii din japonia pot fi considerate accidentale, pentru ca sint produse cu ajutorul indirect al omului. Si tot ce face omul impotriva naturii este imperfect. Toate modificarile genetice facute de om pina in prezent dovedesc incapacitatea omului de a fi perfect. Aceste modificari sint bune ca sa satisfaca curiozitatea omului, creeind putine insusiri bune si 90% insusiri dezastruase.

 2. Florea Buica // 29 iulie 2015 at 17:13 // Răspunde

  O mutatie genetica in natura are loc spontan, si odata la 100 de ani.

 3. SUCIU MARIAN // 29 iulie 2015 at 18:39 // Răspunde

  CE A CRESCUT IN HIROSHIMA SI NAGASAKI DUPA CELE DOUA ECPLOZII NUCLEARE ?
  DATI-MI VOIE SA CRED CA CE SPUNETI DESPRE FUKUSHIMA E O VAJA
  CE AU PATIT OAMENII DIN FUKUSHIMA SI DIN JURUL EI ? NOII NASCUTI ?
  AR FI TREBUIT SA SUFERE SI EI MUTATII !

 4. În Hiroshima și Nagasaki,materialul nuclear s-a descompus (explozia) și foarte puțin a fost împrăștiat. În Fucushima a fost împrăștiat intact peste o mare suprafață, ca și la Cernobâl.

Adauga un comentariu

Adresa de email introdusa nu va fi publicata.
Comentariile care conțin cuvinte obscene și limbaj violent sau care instigă la ură și discriminare nu vor fi publicate!


*


Termeni si conditii