Noutăți

DEZASTRU pentru PSD – Primarul Iașiului, Mihai Chirică: “PSD-ul a pierdut 23 de procente în sondaje, în județul Iași, din cauza OUG 13”

Mihai Chirică, primarul PSD al Iașiului, a anunțat astăzi, într-un interviu pentru știrpesurse.ro, uriașa pierdere de credibilitate pe care a suferit-o PSD-ul din cauza Ordonanței nr 13 (cu ghinion!), în județul Iași: o scădere de 23 de procente (conform unui sondaj realizat în aceste zile). Dacă proporția scăderii se păstrează la fel în toată țara, în acest moment PSD-ul este aproape în faliment și doar renunțarea totală la controversatele articole de modificare a Codului Penal mai salvează partidul.

În acest context, putem înțelege frustrarea uriașă a multor lideri PSD din toată țara care se văd îngropați de disperarea lui Dragnea de a-și salva pielea în fața justiției.

Cunoscut și pentru criticile la adresa lui Dragnea, atunci când acesta a vrut să ofere alegătorilor săi creștini ortodocși un prim ministru musulman din familia constănțeană a lui Mazăre și Nicușor Constantinescu, primarul PSD al Iașiului i-a penalizat de la început pe liderii PSD și în ceea ce privește Ordonanța de Urgență pentru modificarea Codului Penal, față de care s-a opus.

În contextul pierderii uriașe de credibilitate pe care a suferit-o în doar o lună de la luarea puterii, coaliția PSD-ALDE nu are prea multe opțini de rezolvarea a situației, indiferent cât de bățoși se dau încă Dragnea și Tăriceanu. Probabil că lucrurile se vor liniști doar după ce mai mulți membri ai guvernului vor demisiona. Pe termen lung, PSD-ul trebuie să scape și de Dragnea, dacă vrea să își refacă imaginea și să își aducă înapoi electoratul.

Dar iată in fragment mai mult decât edificator din interviul dat de Mihai Chirică: “Noi ne-am terminat sondajele pe judeţul Iaşi şi am văzut care a fost impactul acelei ordonanţe asupra credibilităţii PSD. E destul de greu să surmontezi o pierdere de vreo 23 de procente. Uşor, uşor, de acum trebuie să muncim la refacerea încrederii. Încrederea trebuie să fie reciprocă, nu unilaterală, dar în primul rând trebuie să ai încrederea electoratului. Există şi acel aport emoţional, care contează foarte mult. L-am băgat la pierderi, dar el se va regla. Uşor, uşor, lumea o să înceapă să revină. Am văzut din ce în ce tot mai multe puncte de vedere optimiste, că o să treacă valul şi o să ne reluăm activităţile promise. Dar a rămas o stare de neîncredere asupra viitoarelor măsuri. Mai ales în rândul acelora care au fost votanţii PSD, nefiind afiliaţi vreodată la acest curent. Probabil că ei nu mai pot fi recuperaţi, s-au dus deja în alte direcţii. Sperăm să rămânem măcar cu masa critică pe care trebuie să o convingem când se apropie alegerile” stiripesurse.ro. )

Adrian Albu


Intră pe pagina principală a site-ului pentru a vedea cele mai noi articole! Clik aici: Acasa

6 Comments on DEZASTRU pentru PSD – Primarul Iașiului, Mihai Chirică: “PSD-ul a pierdut 23 de procente în sondaje, în județul Iași, din cauza OUG 13”

  1. A mai scos Securitatea un “sondaj”.
    Cat de rupti de realitate sunt sectantii iohanisto-securisti…

  2. Sa inteleg ca voua,astora care vorbiti de mamipulari,de sorosisti,va place sa fiti furati,fratilor,va place sa fiti bataia de joc a penalilor, va place sa va scuipe in freza mahalagioaicele alea comuniste din PSD.Iar daca mie nu-mi place,daca eu cred ca eu si tara asta in general meritam ceva mai bun,atunci sunt o nenorocita sorosista manipulata! Mai terminati-va cu prostiile, ca daca e o manipulare,atunci eu o vad in alta parte.Sunt cateva persoane pe aici care,prin insistenta cu care emit aceleasi tampenii,mie imi miros a postaci.Asta e manipulare!

    • Ar trebui sa iti controlezi putin limbajul, si sa nu mai jignesti.Incearca si tineti sub control ura si frustrarea.Penalii nu sunt doar in PSD,doar ca unii au o fixatie cu asta.Si nu e corect. Nu cred ca cineva cu mintea sanatoasa isi doreste sa fie furat…Doar ca unii isi doresc o tara guvernata in BUN-SIMT, JUSTITIE fara DISCRIMINARI, si fara ANARHIE.Atat. Ca o dovada ca am evoluat.

      • Privește dintr-un alt unghi solid, cu alt gradient de perspicacitate! și categoric îți vei reconsidera poziția. Clara a văzut clar marele pericol “sovietic” din acea strategie, poate cea mai parșivă, aceea a pionului otrăvit.

  3. ,,Acoperitule” n-ai vrea sa te autoexcluzi din partid,si sa ne lasi cu manipularile tale ? Poate te-ar interesa si cati ar cere si vota suspendarea lui Klaus…

Adauga un comentariu

Adresa de email introdusa nu va fi publicata.
Comentariile care conțin cuvinte obscene și limbaj violent sau care instigă la ură și discriminare nu vor fi publicate!


*


Termeni si conditii