Noutăți

Dezastru ecologic în Antarctica – 150.000 pinguini au murit

O colonie întreagă de pinguini a murit după ce un aisberg căt statul Luxemburg s-a prăbușit și le-a blocat accesul spre mare. Potrivit estimărilor, colonia număra 150.000 de pinguini. După ce aisbergul le-a blocat accesul, ar fi trebuit să călătorească peste 70 de km pentru a ajunge la ocean de unde să-și poată procura mâncarea, ceea ce le-a fost imposibil.

Pinguinii se hrănesc în special cu peşte sau cu plancton. Aceștia au o glandă ce le permite să elimine excesul de sare pe care îl ingerează din apa mării, motiv pentru care nu este necesar să bea apă dulce.

Pinguinii au fost înregistrați în zona Cape Dension, locul dezastrului, de mai bine de 100 de ani. Ecologiștii cred că de vine pentru producerea incidentului este efectul de încălzire globală.

“Acestă întâmplare ne-a oferit un exemplu de cât rău poate face naturii încălzirea globală, pe care oamenii nu o resimt în marile așezări urbane, însă ea este pretudindeni pe planetă și se manifestă”, a declarat unul dintre cercetătorii de la Universitatea New South Wales din Australia, pentru revista Antarctica Science.

sursa: independent.co.uk

traducere și adaptare: Radu Ungureanu


Intră pe pagina principală a site-ului pentru a vedea cele mai noi articole! Clik aici: Acasa

1 Comment on Dezastru ecologic în Antarctica – 150.000 pinguini au murit

  1. Probabil ca au ramas fara aer deoarece au ajuns la capatul pamantului plat divinizat de unii! Asta este ce sa-i facem se mai intampla si dintr-astea cand puterea credintei este prea mare! Se mai turteste si pamantul cateodata! 😀

Adauga un comentariu

Adresa de email introdusa nu va fi publicata.
Comentariile care conțin cuvinte obscene și limbaj violent sau care instigă la ură și discriminare nu vor fi publicate!


*


Termeni si conditii