Noutăți

Descoperiri arheologice tulburătoare. Poveştile îngrozitoare şi misterioase îngropate zeci de mii de ani

Descoperirile arheologice sunt o modalitate extraordinară de reconstruire a trecutului. Pot scoate la iveală detalii necunoscute, nepovestite şi uneori tulburătoare. Sunt descoperiri arheologice care au adus la lumină poveşti horror din trecutul umanităţii.

Pentru perioadele foarte vechi din istoria umanităţii, arheologia poate oferi o serie de răspunsuri. Chiar şi pentru epocile istorice care au lăsat mărturii scrise, descoperirile arheologice pot scoate la iveală poveşti nespuse. Unele dintre ele de-a dreptul cumplite.

Există o serie de descoperiri arheologice care ar face oricui părul măciucă. Sunt efectiv poveşti misteriose, horror scoase din măruntaiele pământului după mii sau chiar zeci de mii de ani.

Nimeni nu ştie cu exactitate ce s-a întâmplat în acele locuri, existând doar ipoteze pe baza resturilor umane descoperite dar şi a obiectelor care se aflau în apropiere.

Femei, copii şi bărbaţi ucişi cu bestialitate

Una dintre cele mai tulburătoare descoperiri a avut loc în Kenya. În anul 2012, o echipă de cercetători au efectuat săpături arheologice în zona lacului Turkana. Este un teritoriu cunoscut pentru rămăşiţele paleolitice găsite aici, fiind unul dintre leagănele umanităţii.

În timpul cercetărilor, în sedimentele malului au fost descoperite numeroase schelete umane. Toate arată urme de violenţă. Pe scurt, au fost ucişi cu brutalitate. Oasele lor spun o poveste tragică.

Un grup de aproximativ 20 de oameni, bărbaţi dar şi foarte multe femei şi copii au fost măcelăriţi cu bâte şi săgeţi.

Arheologii spun că este vorba despre un război primitiv între două clanuri, pe resurse sau teritoriu. Unul dintre schelete este al unei femei tinere. Avea ambii genunchi rupţi şi mâinile întinse în faţă, semn că ar fi fost legată.

Nu se ştie deocamdată ce s-a întâmplat cu adevărat pe malurile lacului Turkana, dar cercetările continuă în acelaşi sit.

Citeste mai mult: Adevarul


Intră pe pagina principală a site-ului pentru a vedea cele mai noi articole! Clik aici: Acasa

Adauga un comentariu

Adresa de email introdusa nu va fi publicata.
Comentariile care conțin cuvinte obscene și limbaj violent sau care instigă la ură și discriminare nu vor fi publicate!


*


Termeni si conditii