Noutăți

Descoperiri arheologice fabuloase în Cambodgia, după scanarea cu laser a pădurilor

 •  
 •  
 •  

Tehnologia cu laser de ultimă generaţie i-a ajutat pe oamenii de ştiinţă să facă o descoperire importantă. Aceştia au descoperit oraşe medievale ascunse sub pământ, oraşe care, potrivit specialiştilor, ar fi consituit cel mai mare imperiu din lumea secolului al XII-lea. Acesta este cel mai scump proiect arheologic derulat vreodată, ne informează Gândul.info.

Descoperirea aparţine arheologilor care studiază Cambodgia. Aceştia au fost uimiţi să găsească oraşele medievale, despre care nu există date amănunţite, foarte aproape de templul antic Angkor Wat. Aceste locuri misterioase sunt considerate acum ca fiind cheia desluşirii tuturor necunoscutelor din istoria continentului asiatic.

Fotografiile din articol prezintă Ruinele templului Angkor, unul dintre principalele obiective turistice ale Cambodgiei:

cambodgia 1

Potrivit The Guardian, dezvăluirile vor fi făcute publice oficial în Journal of Archeological Science de arheologul australian Damian Evans, care va vorbi despre felul în care tehnologia laser de ultimă generaţie a reuşit să scoată la iveală mai multe oraşe vechi, cu „vârste” estimate între 900 şi 1.400 de ani.

Unii dintre experţi cred că aceste oraşe formau, în secolul al XII-lea, cel mai mare imperiu din lume, cu cea mai mare populaţie.

Post Processing MLiu

Post Processing MLiu

„Avem oraşe întregi sub pădurea tropicală, despre care nimeni nu a ştiut până acum. Acum avem dimensiunea lor şi ştim că sunt mari, comparabile cu Phnom Penh”, a explicat arheologul Damian Evans.

Evans a obţinut fonduri de la Consiliul European pentru Cercetare. A reuşit să primească sponsorizarea ca urmare a succesului pe care l-a înregistrat în 2012, cu acelaşi tip de cercetare laser, când a descoperit o reţea urbană care unea oraşele-templu din perioada medievală a Cambodgiei.

cambodgia 4

În cadrul acelei cercetări au ieşit la iveală detalii interesante şi aproape incredibile despre populaţiile antice, cum ar fi sisteme elaborate de irigaţie, dar şi dominaţia pe care aceste popoare o aveau asupra unor regiuni întinse.

cambodgia 5

Ruinele templului Angkor, care se găsesc în parcul arheologic Angkor, parte a patromoniului Unesco, sunt atracţia turistică numărul unu în Cambodgia, alături de oraşul-templu, Angkor Wat, care se regăseşte chiar şi pe drapelul acestei ţări. Declinul oraşului Angkor, considerat cea mai întinsă aşezare a erei pre-industriale, i-a preocupat de foarte mult timp pe arheologi. Se pare că noile descoperiri realizate cu tehnologia laser vor reuşi să ofere cheia acestui mister.

Citește mai mult aici: http://www.gandul.info/international/cea-mai-mare-descoperire-arheologica-din-ultimii-ani-ce-a-scos-la-iveala-scanarea-cu-laser-a-padurilor-din-cambodgia-15469981

cambodgia 2


Cunoaşte Lumea --> Prima pagină


 •  
 •  
 •  

3 Comments on Descoperiri arheologice fabuloase în Cambodgia, după scanarea cu laser a pădurilor

 1. Nicolette Orghidan // 14 iunie 2016 at 20:00 // Răspunde

  Minunate imagini! Teribilă istorie și cultură oferă Cambodgia!

 2. cetățeanul tulburat // 14 iunie 2016 at 23:23 // Răspunde

  Da da…Foarte interesant! Adică australianul de știință a făcut rost de bani de la Consiliul European de cercetare să-și pună laserul în funcțiune?! Păi noi de ce n-am merge la același consiliu să luăm fonduri și să luăm cu împrumut laserul de la australieni să scanam și noi la Sarmizecetusa și prin alte locuri?!
  Acum să fac un comentariu utopic la acest articol…care ne-a fost dat de The Guardian…aceeași Marie, intr-alt loc și cu altă pălărie!
  Eu unul nu pun botul la vrajeala lor! Dacă vă uitați cu atenție la poze, în 4 dintre ele apar călugări îmbrăcați în portocaliu să arunce cu praf în ochii lumii că acele construcții ar fi templele lor(la mișto) Acele construcții le puteți vedea mai frumos dând un search pe Google la Tha Prohm și vă apar zeci de poze cu acele construcții din toate unghiurile, …și culmea, nici măcar un călugăr nu apare în ele…Apoi de construcțiile alea nu știe absolut nimeni de unde au apărut acolo, ce au descoperit ei în subteranul “templelor” și au apucat să dea de știre pe planetă, asta denotă că s-au dat de gol la cât de dobitoci sunt, păi cine să mai creadă minciunile care le debitează elita asta idioată care ne conduce?! Păi cu cine au fost ăștia contemporani în 1200 de nu au fost pomeniți de nimeni nicăieri? 😉 Apoi prin 1200 prin partea aia de lume îi știam doar pe chinezi cu “dinastiile” lor, restul, doar babuini din moși în strămoși! Acolo este inginerie și arhitectură serioasă, să ai orașe în subteran comparativ cu capitala lor care este la suprafață…asta e vorba de o altă civilizație, care a dispărut subit în 1200 lol…istoria planetei este o făcătură, însă ce se vede în acele poze nu are legătură cu lumea noastră sau cu lumea din Era care o vor ei.

 3. Defriseaza padurea?

Adauga un comentariu

Adresa de email introdusa nu va fi publicata.
Comentariile care conțin cuvinte obscene și limbaj violent sau care instigă la ură și discriminare nu vor fi publicate!


*


Termeni si conditii