Noutăți

Descoperire uimitoare: O treime din stelele din Calea Lactee și-au modificat orbitele!

O treime din stelele din Calea Lactee și-au modificat orbitele! Afirmația a fost făcută de mai mulți astronomi ai Universității de Stat din Mexic, fiind publicată în data de 29 iulie, în revista „The Astrophysical Journal”, potrivit sciencedaily.com

În lumea contemporană, multe persoane se mută departare de locul de naștere, câteodată chiar la capătul celălalt al Pământului. Acum vedem că același lucru se întâmplă și în cazul stelelor, aproximativ o treime din stelele observate au parcurs un drum foarte lung față de locul unde s-au născut.“ declară Michael Hayden, autorul principal al noului studiu.

Cercetătorii au dorit crearea unei noi hârți a Căii Lactee, iar pentru aceasta au folosit spectrograful Sloan Digital Sky Survey cu ajutorul căruia au observat și măsurat elementele din atmosfera a circa 100.000 de stele, timp de 4 ani. Ei bine, aceștia au descoperit că 30% dintre stele au compoziții ce arată faptul că s-au format în zone ale galaxiei ce sunt la mare distanță față de poziția lor actuală.

Spectrul stelar indică faptul că întreaga compoziție chimică a galaxiei se modifică continuu. Stelele au  elemente chimice în miezul lor care, atunci când stelele mor, revin la starea gazoasă din care se formează noile corpuri cerești, în speță, noile stele.”, susține Jon Holtzman, profesor de astronomie al Universității.

Echipa de cercetare a analizat aceste elemente în detaliu și a ajuns la concluzia că stelele migrează aleatoriu, mai departe sau mai aproape de centrul galactic. Mișcările sunt cel mai probabil generate de iregularitățile din discul galactic, iar în cazul Caii Lactee de cele patru brațe spiralate.

stele2

Nu este pentru prima oară când se descoperă o migrare a stelelor. În trecut, oamenii de știință au notat acest lucru la stele mai apropiate de Soare, însă noile dovezi aratră că acest lucru se petrece în toată galaxia.

sursa: http://www.sciencedaily.com/releases/2015/07/150730131125.htm


Intră pe pagina principală a site-ului pentru a vedea cele mai noi articole! Clik aici: Acasa

1 Comment on Descoperire uimitoare: O treime din stelele din Calea Lactee și-au modificat orbitele!

  1. Ha-ha! In sfarsit si-au dat seama ca prea multa lume a inceput sa se intrebe: “da’ daca totul e in miscare in univers, de ce stelele merg la fel pe cer de cand lumea?” Si, bineanteles ca, au bagat un pic de reglaj, baietii, ma rog, prin intermediul baietilor din Mexic.
    Ma umfla rasu’!

Adauga un comentariu

Adresa de email introdusa nu va fi publicata.
Comentariile care conțin cuvinte obscene și limbaj violent sau care instigă la ură și discriminare nu vor fi publicate!


*


Termeni si conditii