Noutăți

Descoperire inedită: Furnicile își construiesc… toalete publice în mușuroi

Documentele publicate în revista de știință Plos One de către Tomer Czaczkes și echipa sa de la Universitatea Regensburg sunt realizate după studierea a peste 20 de colonii de furnici care au fost hrănite, pentru experiment, cu un tip de zahăr colorat în roșu și albastru pentru a putea fi observat mult mai ușor când este eliminat din organism.

În urma acestui experiment, cercetatorii au descoperit fapul că furnicile negre de grădină au spații separate în mușuroi destinate materialelor fecale, lucru ce nu a fost observat până acum. Toate furnicile au ales același loc pentru a-și face nevoile, ca și cum ar fi fost un loc special pentru așa ceva, notează autorii experimentului.

Black_garden_ants_(Lasius_niger)_in_Formicarium
Tomer Czaczkes, pentru cotidianul Los Angelos Times: „Știam din cercetările anterioare că furnicile au camere speciale pentru nevoile fiziologice, însă nu vedeam decât niște colțuri cu mici pete întunecate. Acum, cu ajutorul experimentului, putem afirma limpede, cel puțin în cazul furnicilor negre, că au locuri speciale comune pe post de toalete, făcute în mușuroaiele lor.”

Până în prezent se știa faptul că albinele efectuează zboruri speciale pentru a a-și face nevoile mai departe de stup, paianjenii o fac în afara pânzei, dar nu se știa nimic despre furnici.

sursa: http://www.iflscience.com/plants-and-animals/ants-designate-space-their-nest-tiny-toilets


Intră pe pagina principală a site-ului pentru a vedea cele mai noi articole! Clik aici: Acasa

Adauga un comentariu

Adresa de email introdusa nu va fi publicata.
Comentariile care conțin cuvinte obscene și limbaj violent sau care instigă la ură și discriminare nu vor fi publicate!


*


Termeni si conditii