Noutăți

Descoperire în Alaska: obiecte din bronz, cu secole mai vechi decât momentul sosirii europenilor în Lumea Nouă

  •  
  •  
  •  

Un nou studiu asupra unor obiecte din bronz descoperite în nord-vestul Alaskăi, oferă primele dovezi solide ale prezenței metalelor din Eurasia în America de Nord, cu câteva secole înainte de primul contact oficial al europenilor cu aceste locuri.

“Această descoperire nu este o surpriză, a fost doar o chestiune de timp până să avem în posesie un astfel de metal eurasiatic, atât de vechi. Noi credem că aceste aliaje au fost realizate undeva în Eurasia și comercializate în Siberia, apoi cineva le-a traversat prin strâmtoarea Bering, unde au fost achiziționate de către predecesorii inuiți, de asemenea, cunoscuți și sub numele de cultura Thule din Alaska”, a explicat Kory H. Cooper, membru al Universității Purdue, din Statele Unite ale Americii.

grggt

Thule sunt strămoșii inuiților care au venit prin Alaska, în jurul anului 500 d.Hr, în Canada. Rezultatele studiului au fost publicate în Journal of Archaeological Science și demonstrează faptul că piesele cilindrice sunt realizate dintr-un aliaj de bronz cu plumb. Obiectele au fost datate, rezultatele arătând faptul că au fost realizate acum 1100 – 1300 de ani, cu mult înainte de primul contact oficial al europenilor cu aceste locuri, din secolul al XVIII-lea.

“Asta arată că localnicii erau familiarizați cu astfel de obiecte din metale ce nu se pot extrage în Alaska. Mai mult, obiectele sunt asemănătoare unor hamuri de cai folosite în partea central-nordică a Chinei, ceea ce înseamnă că exista o interacțiune, un schimb între popoarele acestor zone cu mult înainte decât se credea până acum”

ddaa

metale

sursa: ancient-origins.net

traducere și adaptare: Radu Ungureanu


Cunoaşte Lumea --> Prima pagină


  •  
  •  
  •  

Adauga un comentariu

Adresa de email introdusa nu va fi publicata.
Comentariile care conțin cuvinte obscene și limbaj violent sau care instigă la ură și discriminare nu vor fi publicate!


*


Termeni si conditii