AIM radionica curs online

Noutăți

Descoperire importantă, într-o mahala din Cairo: un fragment dintr-o STATUIE GIGANTICĂ A LUI RAMSES AL II-LEA, datând de acum 3000 de ani!

În urmă cu câteva zile, o echipă de arheologi din Egipt și Germania a făcut o descoperire colosală. Colosală la propriu și la figurat! Este vorba despre o bucată dintr-o statuie de dimensiuni impresionante, veche de aproximativ 3000 de ani. Străvechea operă de artă a fost descoperită în Cairo – mai exact în cartierul Matariya – și îl reprezintă, foarte probabil, pe Ramses al II-lea.

b

Masivul fragment de piatră constituie capul și bustul unei statui antice care măsura 8 metri înălțime. Statuia afost confecționată din cuarțit. Au fost escavate, de asemenea, partea de sus a unei statui mai mici, care îl înfățișa pe faraonul Seti al II-lea (nepotul lui Ramses al II-lea), precum și resturi de obelisc purtând diferite inscripții. Se speră că în 2018 toate aceste minunății vor fi expuse la muzeu, după restaurarea lor.

a

Opera de artă, având o valoare excepțională, a fost descoperită sub un strat gros de pământ. Matarya, mahalaua din Cairo în care a fost făcută descoperirea, este, se pare, un loc în care au existat mai multe temple dedicate Soarelui, ridicate spre slava lui Ra – zeul solar al egiptenilor. Templele Soarelui care s-au aflat acolo au fost distruse de către cotropitori, în perioada greco-romană. Ramses al II-lea este considerat unul dintre cei mai însemnați faraoni care au condus Imperiul Egiptean și un lider militar de excepție. Sau chiar cel mai mare faraon al Egiptului!

c

df

g

h

e

i

Autor: Tomi Tohaneanu

Sursa: www.boredpanda.com


Intră pe pagina principală a site-ului pentru a vedea cele mai noi articole! Clik aici: Acasa

Adauga un comentariu

Adresa de email introdusa nu va fi publicata.
Comentariile care conțin cuvinte obscene și limbaj violent sau care instigă la ură și discriminare nu vor fi publicate!


*


Termeni si conditii