Noutăți

Descoperire: Hormonul care ne-ar putea proteja de consumul excesiv de zahăr sau de băuturi alcoolice

  •  
  •  
  •  

E foarte posibil ca majoritatea dintre noi să fi mâncat mai multe dulciuri sau să fi consumat mai mult alcool cu ocazia sărbătorilor de iarnă, decât în restul anului. Recent, două studii diferite și independente au descoperit un lucru extrem de important despre ficatul nostru, lucru care îi va ajuta pe medici să combată atât obezitatea cât și diabetul.

Cercetările efectuate atât la Universitatea din Iowa cât şi la Universitatea din Texas ne indică faptul că ficatul poate produce un hormon capabil să ne reducă pofta de zahăr și alcool.

Hormonul, numit factorul de creştere a fibroblastelor 21, sau FGF21, este produs atunci când nivelul de carbohidraţi din organism este mare. Procesul este simplu, odată ce ficatul depistează o cantitate prea mare de zahăr sau alcool hormonul întră în fluxul sanguin şi trimite un semnal la creier pentru a reduce pofta.

ficat

” Aceasta este primul hormon descoperit la nivelul ficatului capabil să regleze nivelul de zahăr din organism“, a declarat Matthew Potthoff, un farmacolog la Universitatea din Iowa.

Acum savanții încearcă să găsească o modalitate prin care să ajute ficatul să producă acest hormon. Aceștia sunt de părere că un ficat tânăr este capabil de a controla consumul de zahăr și alcool tocmai prin FGF21, însă la marea majoritate dintre noi, din cauza unui ritm de viață dezordonat, a oboselii și a stresului, ficatul nu mai produce acest hormon la timp pentru a ne proteja. Astfel, în urma unor teste efectuate pe șoarecii de laborator, s-a descoperit faptul că rozătoarele injectate cu FGF21 au mâncat de șapte ori mai puțin ca înainte alimentele bogate în zahăr. Cel mai probabil teste pe voluntari se vor efectua peste ocean până la finele anului în care tocmai am intrat.

Traducerea si adaptarea: Radu Ungureanu

sursa: sciencealert.com

sursa: rt.com


Cunoaşte Lumea --> Prima pagină


  •  
  •  
  •  

1 Comment on Descoperire: Hormonul care ne-ar putea proteja de consumul excesiv de zahăr sau de băuturi alcoolice

  1. Zaharul si alcoholul trebuiesc vindute , eventual vor inhiba secretia de hormon.

Adauga un comentariu

Adresa de email introdusa nu va fi publicata.
Comentariile care conțin cuvinte obscene și limbaj violent sau care instigă la ură și discriminare nu vor fi publicate!


*


Termeni si conditii