Noutăți

Două mumii de lei, cu o vârstă de 2.600 de ani, descoperite în Egipt

Doua mumii de lei, datand de acum 2.600 de ani, au fost descoperite intr-un mormant din Saqqara, Egipt, a anuntat ministrul Antichitatilor din aceasta tara.

Descoperirea este o premiera, iar mumiile au fost gasite intr-un mormant in care se mai aflau mumii ale altor feline si nenumarate statui si statuete, arata Live Science. Mai mult, cele doua mumii, care par sa fie ale unor pui, sunt complete.

Analiza mumiilor este in curs, dar se stie ca fiecare dintre animale nu masura mai mult de un metru in momentul mortii. Alaturi de acestea  s-au descoperit si mumii ale altor feline, cel mai probabil leoparzi, gheparzi si nu numai.

In plus, s-au gasit si mumii ale unor feline de dimensiuni mai mici, dar si circa 100 de statui si statuete, multe dintre ele infatisand pisici. Realizate din piatra, lemn sau metal (cum e bronzul), acestea sunt pictate, decorate, unele dintre ele fiind acoperite cu foita de aur.

A mai fost gasita si o statuie a zeitei Neith, o descoperire care a ajutat arheologii sa determine vechimea mormantului, a mai anuntat ministrul.

Neith era zeita orasului Sais, care era capitala Egiptului in timpul celei de-a 26-a dinastii, adica in urma cu 2.600 de ani.

Citește mai mult: Ziare.com


Intră pe pagina principală a site-ului pentru a vedea cele mai noi articole! Clik aici: Acasa

Adauga un comentariu

Adresa de email introdusa nu va fi publicata.
Comentariile care conțin cuvinte obscene și limbaj violent sau care instigă la ură și discriminare nu vor fi publicate!


*


Termeni si conditii