Noutăți

Descoperire arheologică terifiantă – 500 de trupuri ghilotinate în timpul Revoluției franceze, descoperite în pereții unei capele din Paris…

O echipă de arheologi francezi a descoperit rămășitele umane a 500 de francezi ghilotinați în timpul Revoluției franceze în pereții unei clădiri din Paris.

Multă vreme s-a crezut că trupurile faimoșilor „ghilotinați”, cum ar fi Maximilien Robespierre, arhitectul regimului Terorii, sau autorul francez și feministul Olympe de Gouge au fost duse, după ghilotinare, în catacombele Parisului.

În urma unor cercetări îndelungate, arheologii au anunțat că oasele pe care le-au găsit în pereții Sainte-Chapelle Expiatoire din arondismentul 8 din Paris, de lângă stația de metrou Grand Boulevards, spun o cu totul altă poveste, dezvăluie publicația Le Parisien.

Aymeric Peniguet de Stoutz, administratorul capelei, a început să facă o investigație după ce a observat niște anomalii în pereții dintre coloanele capelei.

Autoritățile franceze au solicitat ajutorul arheologului și omului de știință în domeniul criminalisticii, Philippe Charlier, care a inserat un aparat în pereții capelei detectând astfel oase umane.

Până acum, capela a servit ca monument în memoria familiei regale, dar acum am descoperit  că este de fapt o necropolă din timpul Revoluției franceze”, a declarat de Stoutz, administratorul capelei…

Citește mai mult: RFI


Intră pe pagina principală a site-ului pentru a vedea cele mai noi articole! Clik aici: Acasa

Adauga un comentariu

Adresa de email introdusa nu va fi publicata.
Comentariile care conțin cuvinte obscene și limbaj violent sau care instigă la ură și discriminare nu vor fi publicate!


*


Termeni si conditii