Noutăți

Descoperă un superaliment: Pudra de maca, folosită de mii de ani de populația din Anzi

Populația indigenă din Anzi consumă rădăcină de maca (cunoscuta și ca Ginseng Peruvian) de mii de ani, aceasta fiind considerată un superaliment în dieta lor. Cercetătorii occidentali au descoperit recent beneficiile pe care aceasta le are, în special pentru femei.  Pudra de maca poate fi achiziționată de la farmaciile naturiste.

Binefacerile consumului regulat de maca pentru femei sunt substanțiale, iar cercetările moderne au evidențiat șapte dinte ele:

1. Reduce din simptomele menopauzei datorită efectului de îmbunătățire a echilibrului hormonal și a densității nutritive.

2. Îmbunătățește funcția sexuală. Studiile au arătat că femeile care au luat 3 grame de maca pe zi s-au bucurat de o îmbunătățire a satisfacției sexuale. Maca este foarte utilă în lupta cu disfuncțiile sexuale ca rezultat al unui tratament cu medicamente.

3. Afrodiziac datorită mineralelor ca zincul, iodul și a acizilor grași esențiali care ajută la echilibrarea hormonilor sexuali și care îmbunătățesc starea de spirit.

4. Îmbunătățește starea de spirit datorită acizilor grași care susțin funcționarea creierului, iar acizii grași omega 3 reduc din simptomele asociate cu depresia, anxietatea și stresul.

5. Îmbunătățește fertilitatea prin capacitatea ei de a mări secreția unui hormon din glanda pituitară care este asociat fertilității.

6. Îmbunătățește densitatea osoasă. Studiile arată că prin consumul de maca cresc markerii asociați densității osoase, ceea ce ajută femeile cu osteoporoză.

7. Îmbunătățește nivelul de energie prin conținutul bogat de vitamine, minerale, acizi grași esențiali și proteine.

Traducere și adaptare, Ancuța Motoianu

Sursa: http://www.globalhealingcenter.com/


Intră pe pagina principală a site-ului pentru a vedea cele mai noi articole! Clik aici: Acasa


Adauga un comentariu

Adresa de email introdusa nu va fi publicata.
Comentariile care conțin cuvinte obscene și limbaj violent sau care instigă la ură și discriminare nu vor fi publicate!


*


Termeni si conditii