Noutăți

Descoperă misterele din Muntii Buzăului într-un documentar unic, ”Ținutul Anei” (Video)

,,Ținutul Anei – ținutul misterelor,, este cel mai amplu proiect de cercetare multidisciplinară dedicat fenomenologiei complexe din munții Buzăului. Documentarul urmează sa fie finalizat în acest an și promite să ne prezinte niște fenomene care nu au mai fost surprinse de o cameră de luat vederi până acum.

Documentarul rezultat în urma acestui inedit studiu conține de la descoperiri arheologice, de altare și petroglife, încercări de descifrare ale simbolurilor sacre săpate în piatră, până la fenomene inexplicabile surprinse în premieră, după ani de căutare.

Un loc magic, probabil singurul unde se poate demonstra științific, o continuitate spirituală și de locuire – nu numai isihastică, sacră – pe mai bine de zece milenii; anumite zone din munții Buzăului, continuă să ofere fenomene stranii ce așteaptă o explicație logică.

Legat de decizia realizării acestui documentar bazat pe un proiect de cercetare, domnul Leonardo Tonitza, într-un interviu acordat Evenimentului zilei a spus: ”Sunt subiecte care te aleg ele pe tine, așa cred că s-a întâmplat în acest caz. Acum câțiva ani în urmă filmam niște reconstituiri pe un platou de munte, undeva prin Buzău, au durat vreo două zile.

Ce s-a întâmplat atunci m-a determinat să aloc, o parte mică ce-i drept, din bugetul acelui film pentru începutul căutărilor în această zonă misterioasă. Așa s-a lucrat o bună bucată de timp, veneam cu o echipă restrânsă doar cu bani de benzină și ceva de mâncare iar lucrurile au mers mai departe, ceea ce era esențial.

Acum, când au trecut câțiva ani de cercetări, scotociri prin grote, avenuri înfundate, decolmatări de intrări prin falii de stâncă, luni de studiu prin arhive și biblioteci, dar mai ales acceptul localnicilor să ne povestească experiențe proprii, dintre care unele au toate datele să fie reale, pot spune că proiectul Ținutul  Anei reprezintă cea mai importantă cercetare multidisciplinară a zonei misterioase, încărcate de istorie, a munților Buzăului…”

Citește mai mult: Evenimentul Zilei


Intră pe pagina principală a site-ului pentru a vedea cele mai noi articole! Clik aici: Acasa

3 Comments on Descoperă misterele din Muntii Buzăului într-un documentar unic, ”Ținutul Anei” (Video)

  1. Va pierdeti credibilitatea cu astfel de documentare care mistifica si umfla artificial istoria locului. Nu faceti decat sa dati apa la moara altor teorii toxice care prostesc oamenii, adica pe cei din grupurile acelea de fb care cred ca Dacia a fost buricul pamantului si care apoi o dau in conspiratii cu Vatican, reptilieni, pamant plat. Profitati de pe urma lor cu asa ceva. Mai ales ca cei care au vorbit in documentar n-au nicio credibilitate. ,,Fenomene gravitationale anormale”, daca stia putin geomorfologie, nu era nimic anormal la un martor de eroziune sau la un monoclinal.

    • Daniel Roxin // 1 februarie 2020 at 9:22 // Răspunde

      Stimabile, filmul nici macar nu a fost lansat, e vorba de un promo. De unde stii tu ce argumente au si ce vor sa transmita? In plus spui ca cei care apar nu au nicio credibilitate. Ideea e ca sunt convins ca nu stii numele niciunnuia dintre cei care apar in film. Pot doar sa iti spun ca sunt cativa profesori universitari cu prestigiu si in fara tarii. Asa ca, ia-o mai usor…

  2. Pe doi dintre ei îi știu indirect, D și N. Cămara aceea de care se vorbește la final e o crăpătură apărută din eroziune în biserică. Intra apa înăuntru și a dat preotul cu apa-stop, dumnealui mi-a spus. Și Țara Anei/Luanei nu există, e o invenție socialistă. Cunosc locul destul de bine, nu dau cu presupusul. Mă întreb câți din acei profesori au mers pe teren în zona aceea și câți cunosc cu adevărat povestea lui din surse directe? Dar aștept să văd documentarul.

Adauga un comentariu

Adresa de email introdusa nu va fi publicata.
Comentariile care conțin cuvinte obscene și limbaj violent sau care instigă la ură și discriminare nu vor fi publicate!


*


Termeni si conditii