Noutăți

Descântecul românesc și fizica cuantică. O perspectivă surprinzătoare…

 •  
 •  
 •  

Fragment din cartea CREDINȚE MAGICE GETO DACICE, autor Iulia Brânză Mihăileanu: Pentru mult timp, descântecul a fost considerat de către știința materialistă doar o superstiție băbească. Cercetătorii români nici acum nu-l socot demn de studiat în profunzime.

Fizica clasică, care a luat ființă din teoriile lui René Descartes și ale lui Newton, consideră că elementele lumii sunt izolate, iar universul este văzut ca o mașină. Omul este situat în afara acestui univers. Newton și Descartes „au scos inima și sufletul din univers, lăsând în urmă un șir de componente lipsite de viață, care se sincronizau între ele”[1]. Între aceste componente ar exista un spațiu gol pe care fizicienii de tip newtonian l-au numit vid cosmic.

Această viziune asupra lumii „ca o colecție de lucruri izolate” a fost spulberată atunci când fizicienii de frontieră au început să studieze particulele subatomice. Ei au constatat un lucru uimitor: la nivel fundamental, materia nu poate fi divizată în unități care să existe independent. Ceea ce fizicienii de tip newtonian numeau spațiu gol „este în realitate un cazan de energii clocotitoare”[2]. El e generat „de curgerea nesfârșită a energiei, înainte și înapoi, între toate particulele subatomice”[3]. Aceste particule sunt „mici pachete de energie vibratorie” ce își dau în permanență energie una alteia, dând naștere acestui ocean de energie inimaginabil de mare, pe care savanții l-au numit Câmpul Punctului Zero. „Informațiile despre toate aspectele vieții, de la comunicarea celulară la gama vastă de comenzi ale ADN-ului, s-ar baza pe schimbul de informații la nivel cuantic”[4]. Chiar gândirea și simțirea noastră se datorează interacțiunii dintre particolele subatomice din creierele noastre și oceanul de energie cuantică.

Pe de altă parte, s-a constatat că la nivelul cel mai profund al materiei, lumea și relațiile sale se află în starea potențialității pure și a infinitei posibilități[5]. În lumea subatomică există un fenomen chemat nonlocalizare. O entitate cuantică, cum ar fi un electron, poate influența instantaneu o altă particulă cuantică, la orice distanță”[6]. Însă „cel mai esențial element al acestui univers interconectat este conștiința vie care îl observă”[7]. Între observator și fenomenele observate există o relație participativă. „În clipa, în care ne uităm la un electron sau îi facem o măsurătoare, îl ajutăm să își determine starea finală”[8].

Așadar, conștiința noastră este mai mult decât un rezultat al activității biochimice a creierului. Este o substanță din afara corpului nostru – o energie ordonată, care are capacitatea de a schimba materia fizică[9].

Întrebarea este: Cum? Prin ce mecanism?

„Știința a început de curând să dovedească ceea ce miturile și religiile străvechi au susținut dintotdeauna: că s-ar putea să existe o forță vitală[10]. Această forță vitală a fost numită în diverse feluri: conștiință colectivă, Sfântul Duh. Pentru fizicienii de graniță este Energia Câmpului Zero. În ultimă instanță, această forță decide dacă suntem sănătoși sau bolnavi și la ea trebuie să ne conectăm pentru a ne vindeca[11].

Prin magia cuvântului și a intenției direcționate, descântătorii populari tocmai asta fac: ne conectează la forța vitală a câmpului cuantic.

coperta credinte magice

Cartea este disponibilă aici: http://dacia-art.ro/index.php/car-i/carti-pentru-adulti.html

Cum fizica cuantică de frontieră a dovedit că „noi suntem în legătură unii cu alții și cu lumea în profunzimea ființei noastre”[12] și chiar și mințile noastre „funcționează conform proceselor cuantice”[13], este clar de ce medicina alternativă – în cazul nostru, descântecele – sunt eficiente.

Iugoslavul Vlatko Vedral este de părere că magia interconectării cuantice ar putea foarte bine să fie cheia vieții înseși[14].

În concluzie, am putea spune că magia descântecului se bazează pe magia interconectării cuantice, iar efectul lui se explică prin natura cuantică a gândurilor și intențiilor noastre. Astfel, fizica cuantică îi dă dreptate geto-dacului Zamolxe, care susținea, prin medicina sa holistică, că nu poți trata trupul fără să tratezi mai întâi sufletul. „La nivelul nostru cel mai de bază, mintea și trupul omenesc nu sunt distincte și separate de mediul lor, ci constituie un «pachet» de putere pulsatorie care interacționează constant cu această vastă mare de energie”[15]. La nivelul ei infinitezimal, lumea pare a fi „o uriașă rețea de informare cuantică, în care toate părțile componente vorbesc mereu la telefon una cu alta”[16].

Pe de altă parte, majoritatea descântecelor se fac cu ajutorul apei. Cercetătorul japonez Masaru Emoto, care a studiat apa, a observat că aceasta preia și poartă informații, schimbându-și calitatea în funcție de natura acestora. Mai mult: apa înțelege cuvintele. El lipea pe sticlă bilețele cu diverse informații apoi îngheța apa și studia cristalele. A observat că apa pe care scria „fericire”, „mulțumesc”, „înger”, „pace” forma cristale frumoase. Dimpotrivă, când i se transmiteau cuvinte negative („nefericire”, „prostule”, „război”), cristalele erau dezechilibrate sau nu existau deloc.

Așadar, conștiința noastră are puterea de a schimba apa. Aceasta, la rândul ei, are capacitatea de a transmite mesajele noastre. Cu ajutorul apei ne putem schimba noi înșine sau îi putem schimba pe alții. Cum are loc acest lucru? Savantul a descoperit că apa este sensibilă la acea formă subtilă de energie din Univers pe care el o numește hado. Toate lucrurile au vibrații, sau hado, inclusiv particulele subatomice. Mintea și corpul nostru sunt afectate de vibrațiile cu care rezonăm. Bazându-se pe acest fenomen, precum și pe credința japoneză că „cuvintele sufletului există într-un spirit numit kotodama, sau spiritul cuvintelor, iar acțiunea de a rosti cuvinte are puterea de a schimba lumea”[17], Masaru Emoto a conceput medicina hado. Măsurând vibrațiiile persoanei cu ajutorul unui dispozitiv, el pregătea apa hado în care transfera informația necesară pentru corectarea acestora. Esența ființelor pământene o reprezintă apa, corpul nostru fiind alcătuit aproximativ 70% din apă. Prin urmare, influențând apa, influențăm și alte ființe. Pătrunzând în particulele subatomice ale corpului, apa oprește efectul vibrațiilor negative.

Cam același mecanism stă și la baza descântecului nostru popular. Cuvintele sunt o formă de vibrație. „Deși cuvintele diferitelor limbi s-ar putea să aibă înfățișare sonoră sau grafică diferită, ele sunt toate formate în conformitate cu principiile naturii.”[18] Este vorba de cuvintele vechi, fundamentale ale unei limbi. „Cunoașterea faptului că toate cuvintele provin din vibrațiile universului ar trebui să ne ajute să vedem că noi toți suntem unul și același lucru.”[19] Inițiatul geto-dac Zamolxe știa acest lucru, iar medicina sa holistică se baza întru totul pe el. Descântătoarea de la țară, deși nu are idee de „pachete de enrgie”, „vibrație” și „interconectare cuantică”, acționează din vremuri imemorabile în spiritul acestora. Ea ține ulcica în mână și descântă apa. În acel moment comunică apei, cu ajutorul cuvintelor, adică al vibrațiilor, un mesaj pozitiv de însănătoșire. După care i se dă bolnavului să bea din ea ori este stropit. Masaru Emoto a emis chiar o teorie proprie, bazată pe vibrația cuvintelor și cristalele formate de apă: „Fenomenele dezastruoase sunt rezultatul dezechilibrelor apărute în energia iubirii și a recunoștinței.”[20] Se pare că baba Ileana, cu puterea cuvintelor vechi, restabilește echilibrul dintre aceste energii, care, după părerea cercetătorului nipon, „constitue forțele esențiale în viața noastră”[21], iar când sunt șoptite apei, ea formează cele mai frumoase cristale.

Când nu este folosită apa, se folosește intenția sau gândul direcționat. Descântătoarea recită o formulă magică moștenită de la strămoașa sa din neolitic. Restul este fizică cuantică. Mici pachete de energie vibratorie și capacitatea lor de a se influența reciproc de la orice distanță. „Noile modele de conștiință descriu intenția ca pe o entitate capabilă să depășească granițe fizice de orice fel. Intenția pare să fie ceva asemănător cu un diapazon, care face diapazoanele altor lucruri din univers să rezoneze pe aceeași frecvență.[22] După ce aflăm acest lucru, nu ne mai mirăm că bătrâna Ileana Vaman din satul Frumosu, ultima descântătoare de nevăstuici din Bucovină, își rostea descântecul deasupra vasului cu apă neîncepută lângă vatra propriei case, iar calul se însănătoșea în alt capăt de sat, în grajdul stăpânului său.

Iulia Brânză Mihăileanu / Extras din cartea CREDINȚE MAGICE GETO DACICE.

Cartea este disponibilă aici: http://dacia-art.ro/index.php/car-i/carti-pentru-adulti.html

[1] Lynne McTaggart, „Câmpul. Căutarea forței secrete a Universului”, Editura Adevăr Divin, Brașov, 2009, p. 17. Neavând posibilitatea de a citi lucrările specialiștilor în fizica cuantică de frontieră, îi cităm după cărțile ziaristei de investigație americane Lynne McTaggart, care, în „Câmpul și Experimentul Intenție”, din interviurile cu cei mai de seamă reprezentanți ai fizicii cuantice de frontieră și din lectura cărților publicate de ei, a făcut o sinteză excelentă ale ultimelor descoperiri în acest domeniu

[2] Artur C. Clarke, cf. Lynne McTaggart, „Câmpul. Căutarea forței secrete a Universului”, Editura Adevăr Divin, Brașov, 2009, p. 77

[3] Lynne McTaggart, „Experimentul intenție”, Editura Adevăr Divin, Brașov, 2010, p. 17

[4] Lynne McTaggart, „Câmpul. Căutarea forței secrete a Universului”, Editura Adevăr Divin, Brașov, 2009, p. 22

[5] Ibidem, p. 40

[6] Ibidem, p. 40

[7] Ibidem, p. 41

[8] Ibidem, p. 28

[9] Ibidem, p. 17

[10] Artur C. Clarke, cf. Lynne McTaggart, „Câmpul. Căutarea forței secrete a Universului”, Editura Adevăr Divin, Brașov, 2009, coperta a IV-a

[11] Lynne McTaggart, „Câmpul. Căutarea forței secrete a Universului”, Editura Adevăr Divin, Brașov, 2009, p. 16

[12] Ibidem, p. 22

[13] Ibidem, p. 22

[14] Ibidem, p. 53

[15] Artur C. Clarke, cf. Lynne McTaggart, „Câmpul. Căutarea forței secrete a Universului”, Editura Adevăr Divin, Brașov, 2009, coperta a IV-a

[16] Ibidem, p. 28

[17] Masaru Emoto, „Mesajele ascunse din apă”, Editura Adevăr Divin, Brașov, 2006, p. 27

[18] Masaru Emoto, „Miracolul apei”, Editura Adevăr divin, Brașov, 2007, p. 22

[19] Ibidem, p. 19

[20] Ibidem, p. 13

[21] Ibidem, p. 12

[22] Lynne McTaggart, „Experimentul intenţie.Cum să vă folosiţi gândurile ca să vă schimbaţi viaţa şi lumea imentul intenție”, Editura Adevăr divin, Brașov, 2010, p.35


Cunoaşte Lumea --> Prima pagină


 •  
 •  
 •  

16 Comments on Descântecul românesc și fizica cuantică. O perspectivă surprinzătoare…

 1. Plesea Gheorghe // 25 martie 2017 at 16:59 // Răspunde

  In studenție, la cursul de neurologie profesorul ne explica analizatorul vizual cu traseele nervului optic, conexiuni….până la proiecția pe scoarța cerebrala occipitala, făcea o analogie cu traseele informației vizuale până la ecranul occipital (cam ca la cinematograf)…atât. I-am pus o întrebare: „Perfect, până la ecran, totul e în regula dar, CINE PRIVEȘTE ACEST ECRAN ??!?? N-am avut vreun răspuns vreodată de la nimeni .

 2. Incantat sa citesc acest articol.

 3. Mpisescu Corneliu Lucian // 26 martie 2017 at 12:22 // Răspunde

  Totul este vibratie/armonica pe o anumita frecventa energetica. De la saman la descantatoare vorbim de magie alba. Preotul cand spune formula sacerdotala apa devina…. aghiazma vindecatoare. Referindu-ne la cuante vorbim de sisteme cuantice inchise dar si la entropia sistemului. Mintea umana are puteri neliitate caci este parte a Univwersului/Tot/Dumnezeu. Desigur numai cei antrenati si care au o constiinta superioara pot produce…minuni. Exista 4 scoli paralele si care au rezultate cvasiidentice: mmagia si induhovnicirea pana la Rugaciunea Inimii. In aceste scoli, atunci cand se ajunge la trwpata superioara, omul capata puteri, dau daruri ceresti(puterea vindecarii, inainte vederea). Mai exitsa magia populara(tot in trepte de cunoastere) si ….parapsihologia-un spion PSY poate ucide de la distanta, poate calatorii pe orizontala si pe verticala. Articolul este f.interesant. Magia neagra se realizeaza pe aceleasi principii, numai ca Principiul Rezonantei Divine, face ca raul facut sa se intoarca la emitent. La fel binele facut se intoarce la emitent….inzecit.

 4. Florin Podoleanu // 26 martie 2017 at 19:43 // Răspunde

  „Pătrunzând în particulele subatomice ale corpului, apa oprește efectul vibrațiilor negative.” ….geniala asta 🙂
  Altminteri, e interesant articolul.

 5. sa-ti spun n secret: Mc Taggart n-a inteles nici ea nimic din fizica cuantica!
  Afirmatia :”O entitate cuantică, cum ar fi un electron, poate influența instantaneu o altă particulă cuantică, la orice distanță” e pur si simplu falsa, fiind o interpretare personala a jurnalistei.
  asa ca toata constructia de mai sus se duce de rapa.

  • Florin, mai citeste, mai cauta pe subiect si apoi lasa un nou comentariu sub cel initial scris de tine. Nu, nu dam mura-n gura. Do ur own focking research.

 6. Bunicamea face acest lucru de o viata… acum imi explic de ce functioneaza. Face acele descantele pentru copii, la care parintii nu gasesc rezolvare, nu stiu ce a faca, astfel apeleaza la bunica. Doar ca bunicamea nu foloseste apa, foloseste ulei, nu stiu de care, un ac legat cu o ata subtire de niste betisoare „paie de matura” si inca ceva, parca punea si apa in acel recipient… nu imi amintesc exact. Face acel descantec, durata descantecului variaza de la un copil la altul, iar dupa ce termina, fara ca parintele sa ii spuna exact ce a avut copilul, bunica ii da la final verdictul si uleiul pentru a unge copilul si de fiecare data la terminarea unui descantec era stoarsa de energie, se vedea pe fata ei si recunostea asta. Si chiar functioneaza, adica orice „durere” ar avea acel copil dispare si nu iti poti explica de ce. Eu am crescut cu ea si stiu despre ce vorbesc. Deci o sa o pun sa ma invete si sa imi explice ce si cum. Cand eram copil imi aduc aminte ca vroiam sa invat si a zis ca tre sa mai cresc si ca tre sa vreau asta din propria initiativa si sa cred. Stie ea ce stie. Acum va imaginati ca in sat sunt pareri pro si contra. Doar ca cei care sunt contra nu pot nega faptul ca acel descantec nu a functionat. I-am intrebat chiar eu insumi si recunosteau ca nu cred, dar functioneaza, revenind ori de cate ori aveau o problema.

  • domule Marius ,dumneata ai in casa o comoara. roago pe Bunica sa te invete precis si etapa dupa etapa tot ce stie.sint lucruri importane si nu ar trebui pierdute. Multa sanatate dumitale si bunicii.

 7. buna ziua domnule Marius am si eu o problema , m ar putea ajuta bunica dumitale ? va las un nr de telefon 0760483945 platesc cat cere bunica dumitale multumesc

 8. acest descintec cu ajutorul apei il folosea si bunica mea in plus ea stingea un taciune in apa si apoi rostea niste vorbe care la vremea aimi se pareau misterioase .pt mine a trecut mult timp dar am incercat cu alte vorbe cind aveam copiii bolnavi si merge are efecte .sint insa multi oameni care te iau in deridere cind spui de asa ceva zicind ca sint inapoiata daca cred in ele

 9. articol inclinat spre spiritualitate. multi comentatori inclinati spre spiritualitate. cu toate astea nici un cuvant despre Dumnezeu. magie alba magie neagra teorii japoneze, descantece, fizica cuantica. toate franturi dintr-o cale spre cunoastere. cu toate astea nimic despre adevarata cunoastere. ignorarea lui Dumnezeu, discutii stand pe pozitii laterale cu adevarata cunoastere va plaseaza in minciuna. toate aceste lucruri sunt greu de inteles si explicat si in loc sa va uitati la Adevarata Cale voi va fauriti propria spiritualitate. va amagiti ca multitudinea de denumiri gen zamolxe, spiritul suprem, constiinta universala comuna si altele. nu exista altceva decat Dumnezeu. incercarea de a marginaliza inventand altceva despre spiritualitate va plaseaza in ograda lui satan. drumul spre iad este pavat cu bune intentii. suna neplacut sa iti spuna ca tu esti spiritual dar pe o cale gresita. pomenirea lui Dumnezeu deranjeaza. e mai convenabil sa existe un spirit suprem cu care suntem fratii din oficiu decat sa urmam Calea,Adevarul si Viata. e mai convenabil sa fim putin ludici in ochii celorlaltii decat asociati crestinopatilor. dar din pacate am o veste proasta. nu exista un al 2 lea dumnezeu convenabil. exista unul singur si el nu e pomenit aici. sunteti intr-o mare eroare.

 10. Mi-a plăcut articolul și conține multe asocieri din diverse vremuri, multe adevăruri interesante și îl găsesc chiar util, nu doar interesant!
  Iar cei care se leagă de faptul ca nu s-a pomenit numele Lui Dumnezeu, consider ca ar trebui sa aibă o „vedere” ceva mai deschisa, nu „ochelari de cal ” ! Desigur ca e vorba despre aceeași forță creatoare! Nu va mai împleticit în „cuvinte”sau un anumit Nume! Priviți și înțelegeți în ansamblu! Respectați!
  Fiți toleranți și veți putea înțelege ce vrea sa spună și altcineva. Fiecare e unic și fiecare vede lucrurile în felul lui. Dumnezeu sau Câmp de energie- este același lucru, atâta timp cât în conștiința ta ai respectul pt ceea ce Este, dincolo de o definiție!
  Cu prețuire,
  Vă mulțumesc!

 11. Diodor Casius // 25 noiembrie 2017 at 3:18 // Răspunde

  Ultimul articol, bravo. Sint perfect deacord.

 12. Pareri si iar pareri , exprimate de fiecare in felul sau . Totusi emana convingerea ca materia nu este de capul ei si ca mai este ceva . Pentru unii acest Ceva este Dumnezeu . Ne putem totusi lamuri daca ne facem timp si studiem blogul : codulbibliei.editura-fotini.ro/blog/ . Va asigur ca merita . Asta daca stim matematica , altfel nu . Cine studiaza acest aspect , poate comenta nestingherit . Cine nu , nu am ce-i raspunde !

Adauga un comentariu

Adresa de email introdusa nu va fi publicata.
Comentariile care conțin cuvinte obscene și limbaj violent sau care instigă la ură și discriminare nu vor fi publicate!


*


Termeni si conditii