Noutăți

Denki Buro – băile electrice din Japonia, utilizate în reducerea stresului și în tratarea unor boli

  •  
  •  
  •  

Majoritatea băilor publice construite în Japonia au piscine speciale căptușite cu electrozi. Aceste băi au rolul de a reduce stresul și de a le oferi oamenilor o dispoziție mult mai bună la serviciu. O astfel de cadă are două plăcuțe cu polarități electrice diferite care distribuie prin corpul unei persoane câțiva volți, nu destui ca să îi facă rău, ci doar ca să-l trezească. Șocul contractă musculatura corpului şi produce o senzaţie înţepătoare pe care unii japonezi o consideră extrem de relaxantă.

Despre băile electrice se spune că pot oferi ajutor în tratarea reumatismului și a spondilitei însă, în aceeași măsură, potrivit unor medici, pot fi responsabile de reducerea numărului de spermatozoizi, mai ales dacă sunt folosite cu regularitate.

denki-buro2

Istoria acestor Buro deniki este dificil de stabilit. În mod oficial astfel de băi există în Japonia din 1928. Electroterapia în sine a existat încă din secolul al 19-lea, când a fost folosită pentru prima dată la un spital din Londra, în scopuri terapeutice. Mai apoi, în1940, Statele Unite ale Americii au utilizat electroterapia pentru a vindeca rănile soldaţilor din cel de-al Doilea Război Mondial. În anul 1985, revista Cancer Research a publicat un studiu remarcabil în care cercetătorii au raportat o rată de 98% a absorbției tumorilor canceroase la animalele care sunt tratate cu electroterapie.

Astăzi electroterapia este utilizată în general ca o alternativă pentru tratamentele împotriva durerilor de spate, durerilor musculare, migrenelor, artritelor, disfuncţii neuromusculare sau disfuncţii ale sistemului nervos.

electro-therapy6

sursa: amusingplanet.com/

traducere și adaptare: Radu Ungureanu


Cunoaşte Lumea --> Prima pagină


  •  
  •  
  •  

Adauga un comentariu

Adresa de email introdusa nu va fi publicata.
Comentariile care conțin cuvinte obscene și limbaj violent sau care instigă la ură și discriminare nu vor fi publicate!


*


Termeni si conditii