Noutăți

Delfinul-balenă, un hibrid extrem de rar descoperit în Hawaii, rezultat în urma încrucișării naturale dintre o balenă și un delfin

  •  
  •  
  •  

Oamenii de știință au descoperit o balenă-delfin, un hibrid extrem de rar, în apele de lângă Kauai, Hawaii. Descoperirea făcută anul trecut a fost confirmată săptămâna aceasta într-un raport publicat de cercetătorii de la Cascadia Research Collective, o organizație nonprofit care în august 2017 a realizat un proiect de două săptămâni pentru fotografierea, etichetarea și înregistrarea audio a mamiferelor marine.

“Am făcut fotografii și am suspectat că era un hibrid din caracteristicile morfologice intermediare între specii. Am reușit să obținem o mostră de biopsie a mamiferului, iar analiza ulterioară ne-a dat dreptate”, a declarat Robin Baird pentru ziarul The Garden Island..

Analiza genetică a arătat că animalul este cel mai probabil un hibrid de primă generație între o balenă de sex feminin și un delfin mascul din specia Rough-toothed, marcând ceea ce se crede a fi prima descoperire documentată a unui hibrid între cele două mamifere.

“Hibrizi între diferite specii de mamifere au fost înregistrați anterior, dar acesta este doar al treilea caz de hibrid între o balenă și un delfin pe care le cunoaștem, și primul caz confirmat între o balenă și un delfin Rough-toothed”, a concis Baird citat de televiziunea americană Fox News.

Multe lucruri rămân un mister în legătură cu noul hibrid descoperit, dar echipa de la Cascadia Research Collective speră să învețe mai multe despre acesta și în cadrul unui alt studiu derulat în apele hawaiiene, din luna august. Experții susțin că mulți hibrizi sunt posibili în lumea animală, dar puțini supraviețuiesc primei generații. Acest lucru se datorează faptului că este puțin probabil ca două specii de animale să aibă același număr de cromozomi, iar hibrizii nu se vor putea reproduce dacă părinții lor sunt prea diferiți din punct de vedere genetic. Chiar dacă hibrizii se pot reproduce, se vor confrunta cu alte provocări în habitatul lor, precum dezavantajale din cauza trăsăturilor moștenite unice sau concurența speciilor native.

sursa: https://bigthink.com/stephen-johnson/scientists-discover-rare-dolphin-hybrid-near-hawaii

traducere și adaptare: Radu Ungureanu


Cunoaşte Lumea --> Prima pagină


  •  
  •  
  •  

Adauga un comentariu

Adresa de email introdusa nu va fi publicata.
Comentariile care conțin cuvinte obscene și limbaj violent sau care instigă la ură și discriminare nu vor fi publicate!


*


Termeni si conditii