AIM radionica curs online

Noutăți

Degetul mumificat uriaș descoperit în Egipt (38 de cm), o farsă elaborată sau o relicvă antică?

Ediția electronică a cotidianului german Bild relata în 2012 povestea captivantă a unei descoperiri extrem de neobișnuite și controversate în Egipt. Aici, cercetătorul și fotograful Gregor Spörri a reușit să fotografieze unul dintre cele mai mari degete umane descoperite vreodată. Fotografiile au fost efectuate în 1988, însă nu au fost publicate până în zilele noastre.

În acel an Gregor a intrat în contact cu un hoț de morminte egiptean care i-a promis că poate să îi arate ceva extrem de bizar descoperit de un membru al familiei sale. Fără a sta prea mult pe gânduri, cei doi merg la aproximativ 100 de km nord-est de Cairo, într-o fermă din Bir Hooker. Aici, pentru 300 de dolari, cercetătorul este lăsat să fotografieze și investigheze ceea ce pare a fi un deget mumificat de dimensiuni uriașe, circa 38 de centimetri lungime. Deși a dorit să-l cumpere, egipteanul nu i-a permis acest lucru susținând că relicva este cel mai important obiect pe care el și familia sa îl dețin.

deget3 deget2 deget1

Potrivit multora acest deget este o farsă. Dacă ar fi autentic, degetul ar trebui să fi aparținut unui om cu o înălțime de circa 5 metri.

În anul 2009, Gregor Spörri a revenit din nou în Egipt și a încercat să-l găsească pe cel care deține degetul însă nu a putut da de acesta sau familia sa, imaginile cu zona în care a fost fiind extrem de vagi în prezent, peisajul urban schimbându-se extrem de mult. De ce au trecut atât de mulți ani de la efectuarea fotografiilor și publicarea lor? Ei bine, potrivit fotografului, în toți acești ani a încercat să găsească o explicație și oameni de știință interesați să le studieze. Însă de cele mai multe ori s-a lovit de reticența acestora, cei mai mulți excluzând din start faptul că ar putea fi ceva real, pe motiv că niciun om din prezent sau trecut nu poate avea o asemenea înălțime.

SÎn orice caz, dacă povestea este o simplă farsă sau nu, probabil nu vom afla niciodată.

sursa: bild.de
sursa: messagetoeagle.com

traducere și adaptare: Radu Ungureanu


Intră pe pagina principală a site-ului pentru a vedea cele mai noi articole! Clik aici: Acasa

1 Comment on Degetul mumificat uriaș descoperit în Egipt (38 de cm), o farsă elaborată sau o relicvă antică?

  1. uriasii din biblie

Adauga un comentariu

Adresa de email introdusa nu va fi publicata.
Comentariile care conțin cuvinte obscene și limbaj violent sau care instigă la ură și discriminare nu vor fi publicate!


*


Termeni si conditii