Noutăți

De ultima oră: s-a descoperit o nouă planetă care poate fi locuibilă!

NASA a anunțat descoperirea unei noi planete … mai mari, mai vechi … o rudă a Pamântului!

Misiunea NASA – Kepler (telescopul Kepler) a confirmat aseară descoperirea primei planete din apropierea Pământului care ar putea fi locuibilă. Această descoperire, alături de alte 11 noi planete mici, marchează o altă piatră de hotar în drumul spre găsirea unui alt “Pamant.”

Noua descoperire denumită „Kepler-452b” este cea mai mică planetă descoperită până în prezent, care orbitează în zona locuibilă. Cu această descoperire, numărul total de planete confirmate este acum de 1.030.

452b_artistconcept_comparisonwithearthfoto-concept artistic: NASA/Ames/JPL-Caltech/T. Pyle

“La 20 de ani de la descoperirea unui alt soare, acum în an aniversar, exoplaneta explorator Kepler aduce informații noi despre o planetă și o stea, care se aseamănă cel mai mult cu Pământul și Soarele nostru”, a declarat John Grünsfeld, administrator asociat al Direcției Misiunii Știintifice NASA la sediul agenției în Washington. “Acest rezultat interesant ne aduce cu un pas mai aproape de găsirea unui Pământ 2.0, care poate susține forme de viață.”

452b_system_comparisonfoto-concept artistic: NASA/JPL-CalTech/R. Hurt

Noua planetă Kepler-452b este cu 60% mai mare în diametru decat Pământul și este considerată o planetă super-Pământ. În timp ce masa și compoziția acesteia nu sunt încă stabilite, cercetările anterioare sugerează că o planetă de mărimea acesteia are o bună șansă de a fi stâncoasă. Orbita sa de 385 de zile este cu doar 5 % mai mare decât a Pământului. Planeta este cu 5 % mai departe de steaua-mamă Kepler-452 decât Pământul de Soare și cu 1.5 miliarde de ani mai în vârstă decât Soarele nostru. Are aceeași temperatură, este cu 20 % mai luminoasă și are un diametru cu 60 % mai mare decât Pământul. “Razele solare receptionate de la respectiva stea ar trebui sa se simta in acelasi fel precum cele primite de noi,” ne spun specialiștii.

“Ne putem gândi la Kepler-452b ca la vărul mai în vârstă și mai mare al Pămîntului, oferind o oportunitate de a înțelege și de a reflecta asupra mediului evoluției Pământului”, a declarat Jon Jenkins, analist al datelor Kepler de la Centrul de Cercetare Ames /NASA în Moffett Field, California, care a a condus echipa ce a descoperit Kepler-452b . “Este uimitor că această planetă a existat timp de 6 miliarde de ani în zona locuibilă a stelei sale, adică mai mult decât Pământul.”

Aceste constatări, pregătite pentru catalogul Kepler, vor fi prezentate în Astrophysical Journal ce se va publica în curând. Acest catalog se bazează pe 4 ani de cercetare ai misiunii Kepler, iar analiza finală va fi realizată cu ajutorul unui software sofisticat.

fig6-surfacetemperaturevsenergyfoto-concept artistic: NASA/N. Batalha and W. Stenzel

Traducere și adaptare: Mădălina Corina Diaconu

surse: nasa.gov, huffingtonpost.com


Intră pe pagina principală a site-ului pentru a vedea cele mai noi articole! Clik aici: Acasa


21 Comments on De ultima oră: s-a descoperit o nouă planetă care poate fi locuibilă!

 1. Florea Buica // 24 iulie 2015 at 14:54 // Răspunde

  Aceasta planeta e locuibila. NASA redescopera planete, planete pe care inaintasii nostri le stiau de mult. Exista miliarde de planete locuibile, numai ca biserica a fost interesata sa nu se spuna acest lucru. De ce? O mare prostie. Relgiile au avut un singur scop, ca si azi, sclavizarea propriilor frati.

 2. sigur e locuita. uite, cei trei locuiti ai planetei , iti transmit salutari!

 3. Stati linistiti domnilor. La 1400 de ani-lumina, nu e tocmai usor de ajuns acolo.

 4. micu octavian // 25 iulie 2015 at 8:08 // Răspunde

  Interesanta stire … numai ca, daca este 100 procente veridica acolo vor ajunge bogatanii planetei !!!

 5. Descoperirea planetei (planetelor) din asa numita zona locuibila este o stire senzationala pentru omenire. Cine si cand va ajunge acolo e mai putin important.
  Faptele mari sunt vazute de oameni cu minti de exceptie. O))))

 6. Apai,eu mai beu o bere s-am plecat.Haida-ti care mai vre-ti ca ai ceva de mars!

 7. 1400 ani lumină… o navă străbate distanța până la ea în 1400 de ani dacă zboară cu viteza luminii sau dacă ar merge cu viteza lui apollo, ar ajunge acolo în 91000 ani. Ar fi necesare 910 generații de oameni presupunând că ar trăi fiecare 100 de ani. Vise….
  LA STEAUA

  La steaua care-a rasarit
  E-o cale-atât de lunga,
  Ca mii de ani i-au trebuit
  Luminii sa ne-ajunga.

  Poate de mult s-a stins în drum
  În departari albastre,
  Iar raza ei abia acum
  Luci vederii noastre.

  Icoana stelei ce-a murit
  Încet pe cer se suie;
  Era pe când nu s-a zarit,
  Azi o vedem, si nu e.

  Tot astfel când al nostru dor
  Pieri în noapte-adânca,
  Lumina stinsului amor
  Ne urmareste înca.

  (1886, 1 decembrie)

 8. Mai întâi trebuie sa ajungem la ea sa vedem daca este locuită sau daca poate fi locuită dar nu avem tehnologia necesara sa ajungem la ea

 9. Este uimitor pentru mine sa stiu ca oameni descopera cat mai mult spatiu si as vrea sa ganditi peste 200 de ani unde ce technologie avansata o sa fie care o sa descopere mult mai repede spatiu

 10. Sf multe vise nusie nimeni ca pământul este singurul din univers pe care putem supraviețuit noi oameni

 11. Este penibil sa mai crezi in bserica sau dumnezeu in zilele noastre precum aceasta femeie anca care a comentat aici. La fel de penibil este si misu care spune ca nu stie nimeni ca pamantul e singurul din univers pe care putem noi supravietui. Eu cred ca sunt o groaza de planete care pot permite corpului uman sa traiasca acolo. Si cred in extraterestrii dar nu si in dumnezeu. Daca am putea ajunge la un nivel de inteligenta sa reusim sa descoperim viata pe alte planete ar fi cu totul exceptional dar mai mari sanse sunt sa ne descopere altii pe noi cum o fac deja de mult timp. De fapt cred ca ei ne-au pus pe pamant sa-l populam extraterestrii iar ei sunt stramosii nostrii asta daca nu ne-au creat in laborator cu vre-o inventie mult mai mare decat clonarea. Este fenomenal daca am afla aceste lucruri cum am fost creati si sa gasim viata pe alte planete

  • Nick Wilde // 2 iunie 2018 at 22:53 // Răspunde

   iti dau dreptate, nu te cunosc dar parca incepe sa imi placa de tine , dar sa nu crezi ca sunt pervers. si sa sti ca mai ai dreptate cu acei doi incompetenti ): (B sa raspunzi si tu!

 12. Salut ganditiva ca omul a ajuns LA Luna cand nimeni niciodata acum 500 de ani nu sia imaginat acest lucru,omul pe urma a trimis sonde pe marte cane acum 500 de ani nu sa stiut de masini . CE credeti ca nu va inventa omul ceva.lasati religia sau biserica ca nu ele lau dus pe om atat de departe.ganditiva logic!!!!!!!

 13. Sigur exista viata si pe alte planete.Ganditi-va cat de mare este Universul, daca am fi singuri in el nu ar fi o mare risipa de spatiu?

 14. iluzii , totul este in zadar atat timp cat omul este muritor , cea mai mare realizare a omului ar trebuii sa fie nemurirea iar dupa aceea descoperiarea frontierelor indepartate ale universului !

  • Nick Wilde // 2 iunie 2018 at 22:55 // Răspunde

   nu stiu ce sa zic , am auzit atatea vesti dar nu stiu pe cine sa mai cred, serios cine crezi ca mai are incredere in ei?

 15. Nick Wilde // 2 iunie 2018 at 22:47 // Răspunde

  mie imi place astronomi si stiu ca in anul 2035 spaceX va trimite primi oameni pe marte inainte ca nasa sa faca asta, stiati ca exista si EASA? M-am nascut in America dar am invatat Romana in 2 ani.

 16. Nick Wilde // 2 iunie 2018 at 22:48 // Răspunde

  I want visit Kapler 22b

Adauga un comentariu

Adresa de email introdusa nu va fi publicata.
Comentariile care conțin cuvinte obscene și limbaj violent sau care instigă la ură și discriminare nu vor fi publicate!


*


Termeni si conditii