Noutăți

De ultimă oră: Iohannis începe războiul cu PSD – nu îl va nominaliza premier pe Dragnea. Ce se poate întâmpla de acum înainte?

La prima declarație făcută după alegeri, în urmă cu 30 de minute, Iohannis a spus clar că “criteriile de integritate le-am anunțat înainte de campanie și rămân în picioare.” (Realitatea Tv) Cu alte cuvinte, președintele reia mesajul de dinainte de campanie și îi transmite lui Dragnea că nu îl va accepta ca premier.

Consecințele unui război Iohannis – PSD pot fi imprevizibile: pe de o parte, DNA-ul poate fi stimulat să se dea peste cap pentru a finaliza al doilea dosar penal al lui Dragnea și, astfel, să îl scoată total din joc. Pe de altă parte, o majoritate PSD – ALDE poate duce la o moțiune de suspendare a președintelui.

Din perspectiva intereselor României, parcă nu ar da bine să ne reprezinte un premier cu cazier penal, deși nici Iohannis nu este departe, după cum spun unii analiști, să se aleagă la rândul lui cu un dosar penal, împreună cu prima doamnă, pentru casele cu probleme din Sibiu. Dacă se întâmplă asta, în timp ce Dragnea devine premier, vom intra cu siguranță în Cartea Recordurilor și vom fi subiect de bășcălie mondială. Ce țară e aia care este condusă de doi oameni cu probleme penale – unul președinte, altul prim ministru?!

Peste toate, vom pierde noi și România, după cum ne-am obișnuit deja.

Este cert însă că interesele sunt foarte mari, că există puteri străine interesate în jocul electoral din România și că cel puțin un cap va cădea sau va trebui să facă un pas înapoi. Dacă va fi Dragnea sau dacă va fi Iohannis rămâne să vedem în zilele următoare…

Adrian Albu


Intră pe pagina principală a site-ului pentru a vedea cele mai noi articole! Clik aici: Acasa

7 Comments on De ultimă oră: Iohannis începe războiul cu PSD – nu îl va nominaliza premier pe Dragnea. Ce se poate întâmpla de acum înainte?

  1. oricum primul ministru care va fi, nu va fi pe veci! Daca ar vedea in prim plan ineteresel poporului nostru- svand in vedere ca suntem la sfarsit de an, sunt multe lucruri de facut, bugetul, etc. Din pacate ei vad doar interesele politice! Daca tergiverseaza si se complica lucrurile, cine va rezolva problemele romanilor? Ia sa treaca mai repede la treaba, ca nu sunt alesi pe vecie ! Ci, temporar!

  2. Oricine va fi premier, Iohannis e mancat.Nu cred ca mai prinde ignatul de anul viitor.Pana la urma suporta consecintele, a vrut guvernul lui si PSD-ul ia luat sandwich-ul.Asta inseamna sa fi marioneta celor de afara. Credeti ca daca ramanea Ponta , mai lua PSD-ul scorul asta zdrobitor? De aia e bine sa-ti gandesti miscarile cu un an de zile inainte si sa nu mai ai mofturi de neam prost si sa iei in calcul toate variantele.

  3. Revenim la discutia despre românii “furaciosi” care se vaieta de 25 de ani incoace ca au ramas fara caciula pe care de fapt si-au furat-o singuri, din articolul despre necesitatea “schimbarii la fatza” a românilor la nivel national, in materie de integritate…
    Apare in sfarsit un presedinte care ridica stacheta integritatii in aparatul de conducere, insa cu cine sa lucreze pentru a face curatenie in aparatul de stat? marea masa a populatiei, iata, il sustine pe premierul penal!… si se intampla asta de 25 de ani.

  4. eu nu cred in acest vot.

  5. De preferat ar fi sa scapam de Iohannis. Iarasi ne alegem cu raul cel mai mic.

  6. Iohannis este demult in afara Constitutiei. Trebuie suspendat, pentru ca presedintele senatului sa nominalizeze premierul din partea majoritatii, asa cum e normal.
    Avand in vedere si noua lege a referendumului, si demiterea devine sigura.

Adauga un comentariu

Adresa de email introdusa nu va fi publicata.
Comentariile care conțin cuvinte obscene și limbaj violent sau care instigă la ură și discriminare nu vor fi publicate!


*


Termeni si conditii