Noutăți

De pe altă planetă? – Nu! Acesta este arborele de Tolba, o specie extrem de rară de aloe cultivată de indigenii din Africa

  •  
  •  
  •  

Aloe Dichotoma sau Arborele de Tolba este o specie de aloe cultivată de indigenii din Africa de Sud și Namibia. Arborii ajung și la înălțimi de 7-9 metri, tulpina este groasă de un metru în diametru și acoperită cu o coajă extrem de aspră la atingere. Coroana este formată din nenumărate ramuri bifurcate, care dau și numele speciei de Dichotoma, ceea ce înseamnă bifurcat.

În trecut băștinașii folosea tulpinile pentru a colecta apa sau pentru a ține alimentele să nu se altereze. Țesutul fibros al tulpinii păstrează în interior un aer răcoros pe tot parcursul zilei. Arborele de Tolba atrage o mulțime de insecte, animale și păsări datorită nectarului din florile sale extrem de frumos mirositoare.

Acest copac este acum clasificat ca fiind o specie extrem de vulnerabilă. Cea mai mare amenințare a sa fiind temperaturile în creștere de la nivel global și precipitațiile în scădere din această parte a lumii, și așa săracă în ploi. Este protejat de lege în Africa de Sud, iar Quiver Forest, parcul național dedicat exclusiv acestei specii aflat în sudul Namibiei, a fost declarat un monument al naturii. În această zonă extrem de vizitată de turiști sunt cultivate și îngrijite 250 de exemplare.

 

quiver-tree-forest-26 quiver-tree-forest-62 quiver-tree-forest-82 quiver-tree-forest-32 quiver-tree-forest-12

quiver-tree-forest-49

sursa: amusingplanet.com/

traducere și adaptare: Radu Ungureanu


Cunoaşte Lumea --> Prima pagină


  •  
  •  
  •  

Adauga un comentariu

Adresa de email introdusa nu va fi publicata.
Comentariile care conțin cuvinte obscene și limbaj violent sau care instigă la ură și discriminare nu vor fi publicate!


*


Termeni si conditii