Noutăți

De pe altă planetă? – Nu! Acesta este arborele de Tolba, o specie extrem de rară de aloe cultivată de indigenii din Africa

Aloe Dichotoma sau Arborele de Tolba este o specie de aloe cultivată de indigenii din Africa de Sud și Namibia. Arborii ajung și la înălțimi de 7-9 metri, tulpina este groasă de un metru în diametru și acoperită cu o coajă extrem de aspră la atingere. Coroana este formată din nenumărate ramuri bifurcate, care dau și numele speciei de Dichotoma, ceea ce înseamnă bifurcat.

În trecut băștinașii folosea tulpinile pentru a colecta apa sau pentru a ține alimentele să nu se altereze. Țesutul fibros al tulpinii păstrează în interior un aer răcoros pe tot parcursul zilei. Arborele de Tolba atrage o mulțime de insecte, animale și păsări datorită nectarului din florile sale extrem de frumos mirositoare.

Acest copac este acum clasificat ca fiind o specie extrem de vulnerabilă. Cea mai mare amenințare a sa fiind temperaturile în creștere de la nivel global și precipitațiile în scădere din această parte a lumii, și așa săracă în ploi. Este protejat de lege în Africa de Sud, iar Quiver Forest, parcul național dedicat exclusiv acestei specii aflat în sudul Namibiei, a fost declarat un monument al naturii. În această zonă extrem de vizitată de turiști sunt cultivate și îngrijite 250 de exemplare.

 

quiver-tree-forest-26 quiver-tree-forest-62 quiver-tree-forest-82 quiver-tree-forest-32 quiver-tree-forest-12

quiver-tree-forest-49

sursa: amusingplanet.com/

traducere și adaptare: Radu Ungureanu


Intră pe pagina principală a site-ului pentru a vedea cele mai noi articole! Clik aici: Acasa

Adauga un comentariu

Adresa de email introdusa nu va fi publicata.
Comentariile care conțin cuvinte obscene și limbaj violent sau care instigă la ură și discriminare nu vor fi publicate!


*


Termeni si conditii