Noutăți

De necrezut: Englezii și americanii își țineau copiii, acum 90 de ani, în cuști metalice suspendate pe peretele exterior al clădirilor

Este dificil ca astăzi să privim aceste imagini și să ne imaginăm cum cuștile erau considerate „accesorii” indispensabile în anii 1930 în țări precum Anglia, Canada ori SUA. Mai mult decât atât dezvoltatorii imobiliari din acele timpuri proiectau apartamentele cu astfel de ferestre, considerându-le o facilitate pentru familiile tinere de americani.

Copii erau ținuți suspendați la ferestre în aceste cuști, fie că vorbim de parterul blocului sau etajul patru. Astfel părinții considerau ca bebelușii lor beneficiază de aer curat și soarele necesar unei creșteri frumoase, știindu-se faptul că la acea vreme marea majoritate a apartamentelor nu dispunea de balcoane individuale și nici nu erau foarte spațioase.

Cușca a fost inventată în 1922 de o americancă pe nume Emma Read. Brevetul a avut modele și pentru versiunile cu acoperișuri, pentru a-i feri pe copii de excrementele păsărilor sau ploaie, însă cuștile cele mai folosite și ieftine totodată erau cele din imaginile de mai sus, sub formă de simple țarcuri. Distribuirea lor în magazine a început pe la mijlocul anilor 30 ai secolului trecut, la Londra, ca o modalitate pentru mamele ocupate să le ofere micuților aer curat pe tot parcursul zilei, fără a avea grijă de aceștia. Moda a încetat în timpul celui de Al Doilea Război Mondial din cauza bombardamentelor.

sursa: http://knowledgenuts.com/2014/07/24/the-shocking-baby-cage-from-1937/

sursa: http://www.dailymail.co.uk/news/article-2178140/Baby-taking-room-Try-solution-1930s–window-CAGE-hanging-air-infant-crawl-in.html

sursa foto:http://www.vintag.es/2015/03/incredible-pictures-of-baby-cages.html


Intră pe pagina principală a site-ului pentru a vedea cele mai noi articole! Clik aici: Acasa

Adauga un comentariu

Adresa de email introdusa nu va fi publicata.
Comentariile care conțin cuvinte obscene și limbaj violent sau care instigă la ură și discriminare nu vor fi publicate!


*


Termeni si conditii