Noutăți

De neconceput: Naționala de hochei Under 18 a României a cântat IMNUL SECUIESC la promovarea în grupa Mondială

După cum ne informează Evenimentul Zilei, reprezentativa U18 a României la hochei pe gheață a reușit să câștige „grupa valorică IIA a Campionatului Mondial” şi să promoveze în grupa IB. Până aici, toate bune și frumoase! Îmbrăcați frumos, cu echipamentul în culorile României, o bună parte dintre membrii selecționatei U18 (Under 18), au fost filmați în vreme ce cântau, cu aplomb, „imnul secuiescSzékelyhimnusz”.

Gestul „tricolorilor” a stârnit nedumerire sau indignare, din partea multora dintre românii care au vizionat materialul video. Pe echipamentul acestor tineri scria clar: „România”. Oare să nu fi știut tinerii sportivi sub drapelul cărui stat au jucat și au obținut (prin meritele lor, este adevărat) primul loc la turneul din Coreea de Sud, unde i-au învins pe croați, estoni, sud-coreeni și britanici?

Ar fi foarte trist să aflăm că, de fapt, ei mai dau crezare și astăzi unor povești gogonate despre „Ungaria Mare” și „Ținutul Secuiesc”, care li s-or fi spus în copilărie, atunci când adormeau mai greu!

Autor: Tomi Tohaneanu

Sursa: Evenimentul Zilei

Foto: Facebook


Intră pe pagina principală a site-ului pentru a vedea cele mai noi articole! Clik aici: Acasa

1 Comment on De neconceput: Naționala de hochei Under 18 a României a cântat IMNUL SECUIESC la promovarea în grupa Mondială

  1. Imn secuiesc fara secui // 12 aprilie 2017 at 14:37 // Răspunde

    In ultimul recesamint nu s-a mai declarat nimeni secui! Secuii au luptat contra ungurilor. Asa ca acest imn daca este cel autentic este cintecul de lupta impotriva ungurilor!

Adauga un comentariu

Adresa de email introdusa nu va fi publicata.
Comentariile care conțin cuvinte obscene și limbaj violent sau care instigă la ură și discriminare nu vor fi publicate!


*


Termeni si conditii