Noutăți

De la sărăcie la poziția de director general, datorită internetului

Google a anunțat cea mai mare schimbare organizatorică din istoria sa, iar persoana care iese în prim-plan este indianul Sundar Pichai care acum a fost numit CEO al diviziei Google.

Pichai s-a născut în sudul Indiei acum 43 de ani și în casă nu a avut televizor, iar primul telefon (cu disc) a ajuns în casa când el avea 12 ani. Acum, Pichai este unul dintre cei mai apreciați oameni din tehnologie datorită rolului său în crearea browser-ului Chrome și dezvoltarea sistemului de operare Android, anunță hotnews.

fromalowermiddleclassfamilytobeinggooglesceosundarpichaisstoryistheamericandreamcometrue1_1439372946Sundar Pichai cu familia în India (mensxp.com)

Un pas esențial a fost când Sundar, excelând la învățătură, a reușit să fie admis la Institutul indian de Tehnologie din Kharagpur, un loc prestigios. În 1993 a obținut o bursă la Stanford University, iar tatăl său a încercat să obțină un împrumut de 1.000 de dolari pentru a-i plăti biletul de avion. Nu a reușit și a făcut un lucru riscant: a scos 1.000 de dolari din economiile familiei, echivalentul salariului său pe un an. Sundar Pichai își amintește mereu cu drag de acel moment în care tatăl său a riscat aproape totul pentru ca el să poate merge la studii. (hotnews)

sundar-google-140313
“Sunt foarte norocos să pot conta pe o persoană atât de talentată ca el, care să conducă noul Google”, a scris Larry Page pe blogul oficial al Google. “Acest lucru îmi va permite să-mi eliberez din timp”, adaugă el.

Înainte să vină la Google, Sundar Pichai a lucrat la specialistul în semiconductori Applied Materials şi la cabinetul de consultanţă McKinsey. (businessmagazin.ro)

Bloomberg BusinessWeek îl prezenta pe Sundar Pichai, în iunie 2014, ca pe “cel mai puternic om în domeniul telefoniei mobile”.

tumblr_nsw14kya0N1qdkvj1o1_1280surse: hotnew, businessmagazin.ro, google, mensxp.com


Intră pe pagina principală a site-ului pentru a vedea cele mai noi articole! Clik aici: Acasa

Adauga un comentariu

Adresa de email introdusa nu va fi publicata.
Comentariile care conțin cuvinte obscene și limbaj violent sau care instigă la ură și discriminare nu vor fi publicate!


*


Termeni si conditii