Noutăți

De la mintea umană la mașinile gânditoare. Dezvăluiri

Inteligența Artificială a devenit parte din viața noastră, iar direcția cercetărilor științifice vizează îmbunătățirea performanțelor umane prin atașarea la corpul nostru a unor dispozitive care să facă din oameni… supraoameni. În principiu nu ar fi nimic rău. Până la urmă, medicina folosește deja stimulatoare cardiace și alte dispozitive care sunt introduse în corpul nostru pentru a rezolva probleme de sănătate. Mai nou, dorința de a fi nemuritori a unor miliardari îi face pe aceștia să finanțeze cercetări care să le permită să își mute creierul într-un aparat, în ideea supraviețuirii conștiinței de sine pentru un timp nedeterminat.

Totuși, performanțele obținute cu inteligența artificială, care ne arată tot mai mult că aceasta poate deveni autonomă, cu o conștiință proprie și capacitatea de a lua decizii independente, ar putea să fie o problemă pentru specia noastră. Pentru că ne putem întreba dacă un grup de astfel de inteligențe artificiale nu ar putea să se răzvrătească și să își construiască propria lume în intersecție cu a noastră, sau încercând să o controleze pe a noastră…

Lucruri interesante despre aceste subiecte veți afla urmărind, mai jos, noul episod al emisiunii Mistere la Granițele Cunoașterii. Vizionare cu folos!

Daniel Roxin
http://daniel-roxin.ro/


Intră pe pagina principală a site-ului pentru a vedea cele mai noi articole! Clik aici: Acasa

Adauga un comentariu

Adresa de email introdusa nu va fi publicata.
Comentariile care conțin cuvinte obscene și limbaj violent sau care instigă la ură și discriminare nu vor fi publicate!


*


Termeni si conditii