Noutăți

De ce unele persoane au rău de mașină? Un neurolog dă un răspuns absolut surpinzător…

Persoanele care au rău de masină ar putea crede că această senzație este declanșată de probleme stomacale, dar de fapt motivul ar putea fi de-a dreptul straniu. Potrivit lui Dean Burnett, neurolog și lector la Cardiff University, răul de mașină poate să fie un răspuns al creierului care crede că a fost otrăvit…

Omul, prin natura lui, a fost făcut să meargă pe jos. Călătoria cu mașina este un rezultat al evoluției tehnologice, însă corpul uman pur și simplu nu a fost programat pentru acest lucru. Talamusul, o parte a creierului care se ocupă cu procesarea informațiilor senzoriale, a asociat mișcarea cu informațiile primite din timpul mersului. Când călătorim cu mașina, are loc un conflict de informații. Vizual observăm mișcarea, însă creierul primește semnale cum că am sta pe loc, mușchii brațelor și ai picioarelor nu sunt folosiți, iar lichidul din urechea internă. care oferă informații în legătură cu poziția noastră rămâne nemișcat.

În termini evoluționiști, singura cauză care poate să provoace aceas nepotrivire este o neurotoxină sau otravă mai pe înțelesul tuturor. Există o nepotrivire senzorială acolo. Creierul crede că a fost otrăvit, iar prima reacție firească la această situație este de a elimina otrava din organism, cu alte cuvinte de a vomita”, a declarat Burnett.

Răul de mișcare se manifestă prin mai multe semne și simptome: paloare, înroșirea fetei, greață, diaforeză, frisoane, dureri de cap, hipomotilitate gastrică, vărsături, modificări cardiovasculare și endocrine, somnolență, apatie, leșin. Severitatea simptomelor este variată, de la un disconfort minor la vărsături continue ce duc la deshidratare.

sursa: http://www.iflscience.com/health-and-medicine/we-get-carsick-because-of-a-weird-evolutionary-blip/

traducere și adaptare: Radu Ungureanu


Intră pe pagina principală a site-ului pentru a vedea cele mai noi articole! Clik aici: Acasa

Adauga un comentariu

Adresa de email introdusa nu va fi publicata.
Comentariile care conțin cuvinte obscene și limbaj violent sau care instigă la ură și discriminare nu vor fi publicate!


*


Termeni si conditii