AIM radionica curs online

Noutăți

De ce țara noastră nu se numește DACIA?

În secolul al XIX-lea țara noastră a fost foarte aproape să primească numele DACIA. Până la urmă, anumite interese au făcut ca numele să fie România, iar astăzi suntem în situația, unică probabil la nivel mondial, în care avem un imn național unde cel ridicat în slăvi nu este Decebal, eroul care a apărat aceste pământuri până la ultima respirație, ci Traian, cel care i-a jefuit și i-a ucis pe mulți dintre strămoșii noștri.

Cum a fost posibil să ajungem într-o astfel de situație și cum e posibil să ne menținem mai departe așa vom căuta să lămurim cât mai mult în aceast episod al emisiunii ADEVĂRURI TULBURĂTOARE. Poate într-o zi, totuși, numele acestei țări va reflecta adevărul istoric. Într-o astfel de zi, țara noastră ar putea să se numească DACIA sau GETODACIA.

Invitații acestei emisiuni: prof. dr. Mihai Popescu și conf. univ. dr. Gheorghe Iscru

Daniel Roxin
http://daniel-roxin.ro/

Emisiunea ADEVĂRURI TULBURĂTOARE poate fi urmărită la Nașul Tv în fiecare vineri, de la ora 22:00 și în reluare duminica, de la ora 11:00.

Restul episoadelor pot fi vizionate aici: https://www.youtube.com/user/roxindaniel/videos


Intră pe pagina principală a site-ului pentru a vedea cele mai noi articole! Clik aici: Acasa

10 Comments on De ce țara noastră nu se numește DACIA?

 1. Pai dupa mintea mea, poporul ar fi cel mai indicat sa raspunda…
  Consultare populara, lista cu semnaturi !
  Fortat guvernul sa ia decizia asta istorica!
  Eu unul as semna imediat o astfel de initiativa.

 2. Moisescu Corneliu Lucian // 9 august 2016 at 21:54 // Răspunde

  Afirmatiile sunt vagi si fara trimiteri la documente si evenimente. Roman/rumun este la fel de vechi, daca nu mai vechi decat dac. De fapt dacii(denumire data de greci) se numeau intre ei lai sau rumuni. Cuvantul il gasim si in sanscrita(desavarsita) cu sensul de rumen/frumos. Sanscrita contine 7-800 de cuvinte romanesti actuale, deoarece civilizatia vedica a fost infiintata de trao-geti care au roit pe Drumul Zeilor pana in India. Pana la venirea volgarilor in Sudul Dunarii, au exista numeroare Romanii si Valahii. Subiectul este delicat deoarece dacii au fost unul din triburile traco-getice, la un moment dat cel mai evoluat spiritual. Carpii si costobocii, sau massa-getii nu au fost daci si…moldovenii borbesc aceeasi limba romaneasca(un subdialect). Daca schimbam denumirea in Dacia, la care Dacie facem trimitere, la Dacia lui Burebista, a lui Decebal, sau la Dacia Romana? Cum delimitam deci ac.Dacie, cand o mare parte a fost cucerita si desnationalizata de poparele barbare si slave? Am mai auzit chestiunea aceasta ciudata ca denumirea de Romania ne-a fost impusa, dar nimeni nu specifica documentat de catre cine si cand. Si nu in ultimul rand, limba romana o vorbeau toate triburile traco-getice, nu existat o limba a dacilor separata de limba comuna. Limba romana s-a forjat in miide ani. In Italia Romana se vorbea limba prisca, adica limba straveche a traco-getilor, de aceea nu au fost translatori intre daci si romani. Lim ba latina a fot o limba de cabinet derivata din limba sacerdotilor traci. Deci despre ce vorbim? Asadar subiectul este greu din toate punctele de vedere. Eu ma consider roman, vormesc romaeste si am ascendenta dacica. Punct.

  • Hai sa-ti zic una tare!
   Tara noastra nu se numeste nici Dacia, nici Romania (pe-asta ne-a dat-o Vaticanul ca poate doar-doar…), nici Scitia, nici ce mai vrei tu.
   Tara noastra se numeste Tara Havila.
   Bun. O sa zici: aaa! pai ma iei cu biblia!…
   Da. Te iau. De ce sa nu te iau? Da’ Biblia ce-are? Nu cumva e cea mai publicata Carte de pe Pamant?
   Iar pamantul tarii noastre (raportat la suprafata) nu cumva este cel mai bogat pamant in aur de cea mai buna calitate?

   Ps
   Asa imi place sa bifez acolo unde scrie “nu sunt robot”…

 3. Moisescu Corneliu Lucian // 9 august 2016 at 21:56 // Răspunde

  Scuze pentru greseli, dar la ora ac.sunt obosit.

 4. Pentru ca atunci ocupa jumatate din Ungatia de azi :)))

 5. De fapt, pana in ce an Dacia s-a numit Dacia si de cand si-a schimbat numele in Romania?
  Cine ne impiedica azi sa ne primim inapoi numele care a dainuit mii de ani?

  • Daniel Anghel // 3 octombrie 2016 at 6:37 // Răspunde

   In ce document istoric se arata ca numele Dacia a dainuit mii de ani?

   • Christian Mario // 24 septembrie 2017 at 15:44 // Răspunde

    Cred ca nimeni nu ne impiedica dar la ce folos?
    Toate hartile si altlasele de pe lume ar trebui schimbate. Iar unele tari n-au bani de wc ul public almiteri de atlase noi.

 6. La fel cum tie nu-ri place sa ti se asimileze numele de tigan- rom, la fel nici mie nu-mi place ca tara mea sa poarte numele unor criminali…romanii…sa nu se faca confuzie in viitor printre analfabeti si sa mai suportam si imbecilitatile lor de sfinti-critici si superiori, pe langa faptul ca romanii si romanii nu-s identici la fel ca romii si romanii. Cum franzujii si nemtii nu-s identici, doresc sa nu se ascunda faptele unora prin asemanarea numelui altora. Cum de romanii si-au schimbat numele in italieni..si de ce? Sa-si ascunda krimele? Trebuie cumva sa preluam si identitatea romilor nu numai a roamnilor???

Adauga un comentariu

Adresa de email introdusa nu va fi publicata.
Comentariile care conțin cuvinte obscene și limbaj violent sau care instigă la ură și discriminare nu vor fi publicate!


*


Termeni si conditii