Noutăți

De ce sunt considerate pisicile negre ca fiind aducătoare de ghinion?

Pisicile negre nu au fost considerate întotdeauna ca fiind aducătoare de ghinion. De fapt, pe vremea vechilor egipteni, pisicile negre erau venerate, iar uciderea unui astfel de animal era considerată o faptă extrem de gravă.

În schimb, dacă înaintăm în timp, mai exact în Evul Mediu, aceste feline extrem de drăgălașe și jucăușe au început să-și piardă din reputație și să fie percepute ca expresii ale încarnării Diavolului, fiind asociate cu vrăjitoarele.

O poveste din anul 1560 vorbește despre un tată care mergea împreună cu fiul său prin Lincolnshire (estul Angliei) într-o noapte, moment în care o pisică neagra le-a tăiat calea. Speriați și derutați, au început să arunce cu pietre în bietul animal despre care se credea că aparține unei vrăjitoare. A doua zi, cei doi se întâlnesc cu presupusa vrăjitoare, care avea răni pe corp, ca și cum ar fi fost lovită de pietre. De aici și până la a trage concluzia că pisica neagră era chiar vrăjitoarea nu a mai fost decât un pas. Vestea s-ar fi răspândit rapid iar toată lumea din Lincolnshire a început să creadă faptul că vrăjitoarele se pot transforma noaptea în pisici negre.

Un animal cândva venerat, a devenit un simbol al răului și al ghinionului în conștiința umana de la simple povești, ca cea de mai sus.

sursa: todayifoundout.com/

traducere și adaptare: Radu Ungureanu


Intră pe pagina principală a site-ului pentru a vedea cele mai noi articole! Clik aici: Acasa

Adauga un comentariu

Adresa de email introdusa nu va fi publicata.
Comentariile care conțin cuvinte obscene și limbaj violent sau care instigă la ură și discriminare nu vor fi publicate!


*


Termeni si conditii